Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Szeptember 21.
Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

 

Cukkinikrémleves fetával

Hozzávalók:

A cukkinit megmossuk és felkarikázzuk. A fokhagymát és pórét felszeleteljük. Lábasban olajat melegítünk és megfuttatjuk rajta a hagymákat.
Hozzáadjuk a cukkinit, 10 percig pirítjuk, majd felöntjük alaplével. Sózzuk, ízesítjük fehér borssal, beletesszük a fetasajtot, és 10 percig főzzük.
Turmixoljuk és átszűrjük. Tálaláskor plusz fetasajtot kockázzunk bele.

Cukkinilepény tejföllel

Hozzávalók:

Az öntethez: 1 szál újhagyma, fél csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, fél citrom, csipet só, 3 ek. olívaolaj

A cukkinit és a sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a sajtot és a cukkinit, ráütjük a tojást. Ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel.
Zsemlemorzsával összegyúrjuk, pogácsát formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a kisütött cukkinifasírt mellé kínáljuk.

TIPP:  Önállóan is kiváló, de kínálhatjuk köretként is.

Cukkinisaláta

Hozzávalók:

A megmosott cukkiniket és paradicsomokat félbevágjuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. Beletesszük a cukkiniket, a patisszonokat, és nagy lángon barnára pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a paradicsomot, a petrezselymet és az újhagymát.
Összerázzuk, ráöntjük az ecetet, és még egy percig forraljuk.
A tűzről lehúzva megsózzuk, és szobahőmérsékleten fogyasztjuk.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Exit mobile version