Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Október 05.
Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

Rókagombás gnocchi

Hozzávalók:

A gombákat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és sós vízben 2-3 perc alatt leforrázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk és rádobjuk a gombát. Kissé átpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a petrezselymet és az újhagymát. Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, és még forrón a gombához adjuk. Összekeverjük, és a tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.

 
Erdeigomba-saláta

Hozzávalók:

A gombákat vastagon felszeleteljük és több részletben, kevés olajon megpirítjuk. Olívaolajostul egy keverőtálba borítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk és azt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kakukkfüvet, és még melegen meglocsoljuk ecettel és a maradék olajjal. Ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Hűtőben hagyjuk összeérni, majd frissen pirított bagettel tálaljuk.

  
Töltött gombafejek

Hozzávalók:

A gombákból kitörjük a tönköket, és az összes zöldséggel együtt apróra vágjuk. Összekeverjük a szintén apró kockára vágott sajtokkal. A gombafejeket serpenyőben mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Ezután hőálló tálba tesszük őket és belekanalazzuk a tölteléket. Megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és forró sütőben megsütjük.

 TIPP: A gombákat felhasználás előtt mindig folyó víznél, körömkefével sikálva kell megmosni.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Exit mobile version