Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. November 02.
Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke Külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találnak.
 
Tamással Sülve-főve
Fehérbab-püré

Hozzávalók:

A babot bő sós vízben puhára főzzük. A hagymát és a paprikát felszeleteljük és a felmelegített olajon megpirítjuk. Rátesszük a leszűrt babot, és összekeverjük. Ezután az egészet turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük. Jól lehűtve, friss zöldségekkel és pirítóssal fogyasztjuk.

Tipp:
Ha merőkanállal vagy fagylaltadagolóval gombócot formázunk a püréből, vendégváró fogásként is tálalhatjuk.

Lencse-, bab- és sárgaborsóleves

Hozzávalók:

A hüvelyeseket külön-külön, kevés sóval és babérlevéllel megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk és az olívaolajon kissé megfuttatjuk. Felöntjük 1 liter húslevessel és felforraljuk. Beletesszük a babot, a sárgaborsót és a lencsét, valamint a kockára vágott paradicsomot.
Ízesítjük sóval, pár csepp ecettel és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

 
 
 
 
 
Lencsesaláta tésztával

Hozzávalók:

A lencsét és a tésztát külön-külön, bő sós vízben puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük. A hagymát és a paprikát apró kockára vágjuk. Összekeverjük az ecettel, sóval, feketeborssal és az olívaolajjal. Legvégül hozzáadjuk a tésztát és a lencsét is.

Tipp: Készülhet tollhegy-tésztával is, és az sem szentségtörés, ha melegen fogyasztjuk el!

 

 

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Exit mobile version