Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. November 16.
Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke Külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találnak.
Tamással sülve-főve

 

 
Vargányás borjúraguleves

Hozzávalók:

A borjúhúst, a zöldségeket és a gombát egyforma kockára vágjuk. A borjúhúst 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, és leszűrjük. A zöldségeket a vaj és olívaolaj felének a keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst is. Felöntjük a húslevessel, és fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük. Közben a gombát a maradék olívaolajon megpirítjuk, és a leveshez adjuk. Ízesítjük a finomra vágott tárkonnyal és tárkonyecettel. A tejfölt 2 dl forró levessel elkeverjük, majd a leveshez öntjük, és összeforraljuk.

Lencseleves füstölt oldalassal

Hozzávalók:

Az oldalast 2 liter vízben, fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, kivesszük a húst, a levét leszűrjük. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, és 1 órára hideg vízbe áztatjuk. A zöldségeket egészen apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a füstölt lével, majd hozzáadjuk a lencsét és a leveleire szedett csombort. Fedő alatt kis lángon kb. 30 percig főzzük. Végül beletesszük a feldarabolt oldalast, ízesítjük mustárral és kevés sóval.
Tipp: Nemcsak oldalassal finom, bármilyen más füstölt húst is használhatunk.

Csípős húsleves

Hozzávalók:

A hagymát, a sárga- és fehérrépát, a zellert és a chilit külön-külön mind metéltre vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A kacsamellet besózzuk. Egy forró serpenyőben először a bőrös felén sütjük szép barnára, majd megfordítjuk és alacsonyabb hőfokon, 6 percig sütjük. A húslevest felmelegítjük, ízesítjük reszelt gyömbérrel és szójaszósszal. Beletesszük a gyökérzöldségeket, és 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a metéltre vágott kacsamellet is. 1-2 percig főzzük, majd azonnal tálaljuk.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából:

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Exit mobile version