Főnökének adta a veséjét – Te megtennéd?

nlc | 2012. Január 04.
Egy vesebeteg férfi beosztottjának köszönheti, hogy hosszú évekig tartó szenvedés után felgyógyult.

Egy amerikai nő, Susan Preston vesebeteg főnökének adta az egyik veséjét, hogy a férfi, Bruce Dodds még sok boldog évet tölthet a családjával. A férfi veleszületett vesebetegsége miatt szorult transzplantációra, és már három éve dialízisre járt, miután veséi felmondták a szolgálatot.

Bruce és Susan
Fotó: dailymail.co.uk

A műtétet egy hónapja végezték el, mostanra a férfi máris jobban van, nincs szüksége dialízisre. „Végre megint normális életet élhetek Susan ajándékának köszönhetően” – mondta Bruce, aki évek óta várólistán volt, de sajnos eddig nem akadt megfelelő donor számára.

Susan szerint Bruce hosszú betegségének évei alatt mindent megtett a gyógyulásért, és kitartása nagy hatással volt rá. „Az orvosom azt mondta, nagyon jó főnöknek kell lennie – nyilatkozta nevetve Susan. – De tudtam, hogy olyasvalakinek adom a vesémet, aki a legjobb gondját fogja viselni.”

Susan és Bruce nyolc évvel ezelőtt ismerkedtek meg közös munkahelyükön, egy richmondi iskolában, ahol a nő asszisztensként dolgozott a férfi mellett. Mindkettőjüknek három gyereke van, és szinte ugyanakkor lettek nagyszülők is.

Exit mobile version