“Bár elmehetnék a Swarovski-gyárba!”

nlc | 2012. Március 26.
Lilinek nagy kérése van: szeretné megnézni, hogyan készülnek azok a kristálycsodák, amikből ékszereit fűzi. Fontos, hogy legyen elfoglaltsága – a harmadik májátültetésére vár.

„A gyerek májvárólistán harmadik vagyok, a felnőtt listán kilencedik, mind a kettő azt jelenti, hogy hamarosan sor kerül rám!!! (…) Nagyon szeretnék már túl lenni a májátültetésen… és nagyon szeretnék szeptembertől igazi, bejáró iskolás lenni, szeretném anyáékat őrületbe kergetni azzal, hogy én is járok bulizni, mint a többi 16 éves… Egyelőre ezek még álmok, de nagyon remélem, hogy az álmok MINDIG valóra válnak” – így írt Nyirati Lili a blogjában év elején. Lili azóta is vár – két, hosszú távon sikertelen műtét után a harmadik májra, bár ezt műtétet Magyarországon már nem is tudják elvégezni, ezért Németországba kell majd repülnie.

Lili sok nehéz időszakot átvészelt idáig, a műtétek között sem könnyű a lábadozás és a lakásra korlátozódó lét. A kislány (bár inkább már nagylány) évek óta kézműveskedik, a ház tele van az általa készített legkülönfélébb csecsebecsékkel. Rengeteg technikát megtanult: készít festett üvegtányértól gyurmázott telefondíszen át kövekkel kirakott, bonyolult nyakláncokon át mindent. A türelme végtelen – csak telne gyorsabban az idő addig a műtétig…
 
Lili tudja, hogy a Swarovski-gyár messze van, de hiába győzködtük, hogy kérjen más, ékszerkészítéssel kapcsolatos dolgot, neki minden vágya, hogy ott körülnézhessen. Hátha lesz, aki ebben is tud segíteni…

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

Debrőci Daniella

„Lili eredeti kívánságát sajnos nem tudnám teljesíteni, de van egy ötletem. Budakalászon élek, és ahol ez a város találkozik Szentendrével, ott működik a Caprice ékszer- és gyémántműhely. Tudtommal lehetőség van gyár- és múzeumlátogatásra is. Nagyon szívesen segítenék abban, hogy Lili álma valóra váljon és eljuthasson ebbe a gyárba. Ha az idő engedi és a kedvünk is úgy tartja, akkor Szentendrén tehetünk egy sétát, fagyizhatunk a Duna-parton, vagy megkereshetjük a »titkos lángossütödét«.” 

Segítenél Lilinek? Tudnád teljesíteni a kívánságát? Jelentkezz! Küldd el neved, telefonszámod és a választott gyermek nevét a 33kivansag@nlcafe.hu címre!

Ezzel vállalod, hogy amennyiben a Nők Lapja Café olvasói arra szavaznak, te légy a „jó tündér”, teljesíted a kívánságot.
A részvételi szabályzatot ITT találod.

 

Vissza a többi kívánsághoz!

Lili kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
TRAPPANCS Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesülete

Exit mobile version