“Álmom, hogy vezethessek egy mozdonyt”

nlc | 2012. Március 26.
Márkusz hatévesen került gyermekotthonból nevelőszülőkhöz, akik próbálnak valamit visszaadni neki egy egészséges gyerekkorból.

Ma már szép házban, családban él Márkusz, de ez sem tud feledtetni minden nehézséget, amit a kisfiú vér szerinti szüleinél átélt. Egészen kicsi korában került átmeneti gyermekotthonba, míg nevelőszülei – akik három saját gyermekük mellett vállalták őt és még egy kislányt – rátaláltak.
„A feleségem döntött így – mondja a nevelőapa. – Először Gina került hozzánk, háromévesen. Amikor az otthonban először találkoztak, még igen erős tájszólásban beszélt. Ránézett a feleségemre, és azt kérdezte: »elviszöl«? Így ő lett nálunk az első fogadott gyerek. Márkusz pedig nagyon hasonlított a nagy fiamra, így lett ő a második, négy évvel ezelőtt. Sokat tudtunk már »gyógyítgatni« rajta, de elmúlni soha nem fog belőle, ami volt. Nagyon érződik a lelkén, érzékenyebb mindenki másnál, mindenen hamarabb elszomorodik. Vannak mániái, a vonatok meg a vulkánok. Most a legnagyobb vágya az, hogy egy mozdonyt vezethessen.”

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

Lovász György

„Kedves Márkusz!
Háromgyerekes, vasutas apuka vagyok, aki nemcsak a gyerekeket, de a mozdonyokat is szereti. Nagyon kevés időm van, de olvastam, hogy régi álmod a mozdonyvezetés. Nem ígérem, hogy napokon belül, de igyekszem Neked szervezni egy mozdonyvezetést. Azon leszek, hogy mielőbb teljesüljön a kívánságod!”

 
Pignitzky Ágota

„Szeretném teljesíteni Tóth Márkusz kívánságát. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán dolgozom, így meg tudjuk szervezni, hogy Márkusz feljuthasson egy mozdonyra és teljesülhessen az álma. Megtiszteltetésnek érezném, ha hozzá tudnék járulni, hogy ezzel a tapasztalattal akár az életét meghatározó élményhez jusson. A mozdony vezetésére nincs lehetőség, de a mozdonyvezetői álláson való tartózkodást tudjuk biztosítani.”

A(z) “Ki segítsen Tóth Márkusznak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Lovász György

Vissza a többi kívánsághoz!

Márkusz kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
Fészek Gyermekvédő Egyesület

 

Exit mobile version