3 laktató fogás zöldségekkel

nlc | 2012. Június 01.
Végre megérkeztek a nyár eleji friss zöldségek. Három isteni receptet ajánlunk!
3 laktató fogás zöldségekkel

Újburgonyás csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

A finomra vágott vöröshagymát kacsazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, majd felengedjük hideg vízzel. Zsírjára visszapirítjuk, és rádobjuk a félbevágott csirkecombokat, az apróra vágott paradicsomokat és zöldpaprikát. Sózzuk, és felengedjük annyi folyadékkal, hogy éppen ellepje. Szép lassan fedő alatt pároljuk, majd amikor a csirkecomb majdnem puha, hozzáadjuk a megsikált, félbevágott újburgonyát és a finomra vágott rozmaringot. Ha a burgonya és a csirkecomb is megpuhult, kiveszünk a levéből, a tejföllel jól elkeverjük, majd visszaöntjük az ételbe, összemelegítjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
 
Vörösboros marhalábszár zsenge zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

A kockára vágott lábszárat vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A megtisztított zellert és sárgarépát apró kockára vágjuk, és finomra vágott póréhagymával megpirítjuk a hús visszamaradt zsírjában, babérlevelet és friss kakukkfüvet adunk hozzá. Ha a zöldségek kicsit megpirultak, belekeverjük a paradicsompürét, és kb. fél percig pirítjuk. Felengedjük a vörösborral, és visszahelyezzük a pirított húskockákat, sózzuk. Fedő alatt szép lassan készre pároljuk (kb. 3-4 óra), folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot (vízzel vagy alaplével). Közben a karalábét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kevés vajon megpirítjuk, és a már majdnem kész ragunkhoz adjuk a zöldborsóval együtt. A cukorborsót vékony csíkokra vágjuk, majd tálalás előtt azt is hozzákeverjük a ragunkhoz, friss zellerlevéllel.

Fehérboros halragu zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

A megtisztított sárgarépát, karalábét, zellert és póréhagymát nagy kockákra vágjuk, kevés vajon gyengén megpirítjuk. Szeletelt fokhagymát, babérlevelet és friss tárkonyt adunk hozzá, majd felengedjük a fehérborral, sózzuk. Fedő alatt főzzük, folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot (vízzel vagy zöldségalaplével). Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a kockára vágott halat, illetve az előkészített kagylókat. Addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak, ami nem nyílik ki, azt kidobjuk. A tejszínnel dúsítjuk, összemelegítjük és frissen tálaljuk.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Exit mobile version