Luxusszállodában főzhetett Ricsi

nlc | 2012. Június 13.
Ricsi, egy hetedikes kisfiú lakáshitelekkel küzdő családjának szeretne segíteni azzal, hogy igazán jó szakmát választ. A 33 kívánság akció és egy ötcsillagos hotel fogott össze, hogy megvalósulhasson az álom.
A galériáért kattints a képre
A galériáért kattints a képre

33 kívánság akciónkban mutattuk be Ricsit. Családjának története tipikus lakáshiteles ügy: adósság adósság hátán, hol víz nincs, hol villany, a házat nem tudták befejezni. Ricsi azt kérte tőlünk, segítsünk neki olyan pályát választani, amivel pénzt tud majd keresni, hogy segítse a szüleit – a vendéglátás például érdekli őt.

A történet hallatán sorra jelentkeztek profi séfek, konyhafőnökök és étterem-tulajdonosok: mind felajánlották a segítségüket.

A borkonyhások például ezt írták: „Mi úgy gondoljuk, mindenkinek jár egy lehetőség, és azzal, hogy élni tud-e vele, az már csak önmagán múlik.” De ajánlkozott Tobai Róbert, a Columbus Étterem séfje, a Konyha-szigetek gasztroműhely és a Tonino konyhája is. Olvasóink döntöttek, így Fülöp Eszter nyerte el a jogot, hogy „jó tündér” legyen.
Eszter a Corinthia Hotel Budapest bárjában dolgozik, és ezt írta magáról: „Gyerekkoromat igazi hullámvölgyek jellemezték (…) Ma már jó körülmények között élünk, de soha nem fogom elfelejteni, hogy ez nem mindig magától értetődő, ezért szeretnék most én segíteni.”

A nagy találkozó hosszas szervezés után végre létrejött. Ricsi egy barátját is magával vihette, így érdekesebb volt a kaland. A srácok először a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában ismerkedtek az elmélettel: végigjárták a szakácsműhelyt, a cukrászműhelyt, a „felszolgálópályát”, az igazgató úr pedig ismertette a külföldi és belföldi lehetőségeket – csakúgy, mint egykor az üzemlátogatásokon. A fiúk türelmesen hallgatták, de leginkább már főztek volna! Ezt nem is akárhol tehették: az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest tiptop konyháján készítettek szalonnába göngyölt sertéshúst spárgával és nugátos tejkaramellát tejszínhabos eperrel – huhh. Igen, meg is ehették – bár a spárga nem lett a kedvencük, sült krumplit kaptak helyette.

A pályaválasztásra fél év maradt, a fiúk még nem akartak „elköteleződni”, de határozottan tetszett nekik új „szakmájuk”!

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról!

Exit mobile version