“Pincér, fizetnék. Az összes vendég ebédjét”

nlc | 2012. Augusztus 10.
A gyermekeivel ebédelő nő az étterem többi vendégének számláját is kifizette, majd távozott. Csak úgy, hogy örüljenek.
Az összes vendég számláját állta az anyuka

A kaliforniai Sacramento városának egyik éttermébe tért be pár napja egy harmincas éveiben járó nő a két gyerekével. Megebédeltek, majd az asszony hívta az étterem vezetőjét, és közölte vele, hogy fizetni szeretne, azonban nemcsak a saját számláját rendezné, hanem az épp az étteremben tartózkodó többi vendégét is. 

„Megkérdeztem: biztos benne? Azt mondta, igen. Erre én azt válaszoltam: sokba fog kerülni” – emlékezett vissza az esetre egy amerikai tévécsatorna riportjában az étterem vezetője, aki bár 40 éve van a szakmában, ilyesmivel még nem találkozott. A számla nagyjából 300 dollár volt, amihez a nő még hozzácsapott 40 dollár borravalót is, így átszámítva mintegy 80 000 forintot fizetett, és azt kérte, hogy csak a távozása után szóljanak a többi vendégnek, hogy állta a cechet.

„Nagyon szép volt és nagyon szerény” – emlékezett vissza a nőre az étteremvezető, ennél többet azonban ő sem tudott mondani róla, így nem derült ki az sem, hogy vajon ki lehetett a titokzatos nő, és mi indította a jó cselekedetre. Lehet, hogy egész egyszerűen csak örömet akart okozni másoknak.  

Exit mobile version