Ki a te személyes boldogságangyalod?

Kincses Boglárka | 2012. December 04.
Az angyalok az ősi ezoterikus tanok szerint Isten közvetlen kiáradásai, képviselői. Gyönyörű és jóságos fénylények, aki – amellett, hogy halhatatlanok – örök boldogságban töltik napjaikat a Szellemvilágban. Tudd meg, melyik angyal a te boldogságangyalod!

Az angyalok nem ismerik sem a múlt miatti bűntudatot, sem a jövő feletti aggodalmat: kizárólag a végtelen jelen örökkévalóságban élnek. „Könnyű nekik!” – sóhajthatnánk fel némiképp irigykedve. Hiszen szépek, hibátlanok, örök életűek; nem csoda hát, ha tökéletesen boldogok… Csakhogy egy szép legenda szerint Isten angyalai igazából csak akkor tudnak boldogságot érezni, ha boldognak látják a földi lényeket, főként az embert! Ám egy különleges csoportjuknak egyenesen az a hivatása, hogy a Földön az összes szomorú embert megvigasztalják, és megmutassák nekik a boldogságuk kulcsát: nem mások ők, mint a boldogság angyalai!

A három legfőbb megszólítása

Létezésükről még Charles Baudelaire, a híres francia szimbolista költő is tudott, hiszen egyik versében ekként kiált fel: „Boldogság Angyala, óh, vidám, fényes angyal, Dávid a vég előtt tavaszod erejét kérte volna, bűvös tested friss delejét! Én csak imáidat kérem haló szavammal, Boldogság Angyala, óh, vidám, fényes angyal…” 

A versben Baudelaire egy bibliai történetre utal. Dávid, Izrael királya a hagyomány szerint halálos ágyán a boldogság angyalaihoz imádkozott, hogy ők vezessék át lelkét a mennyországba – azaz hadd legyen még távozása is könnyű, derűs és boldog. Imáját Isten meghallgatta, és elküldte hozzá a boldogságangyalok közül Milkielt, a derű angyalát. Őhozzá akkor ajánlott imádkozniuk, ha búskomorság gyötri önöket, reménytelenséget éreznek, vagy általában véve olyan élethelyzetbe jutnak, ahol optimizmusra, derűlátásra volna szükség. Például a következőképpen: „Milkiel, Boldogság Legfőbb Angyala, Derű Uralkodója, kérlek, áldd meg szívemet derűvel, hogy miként Te az Égben, úgy én itt a Földön boldogságot sugározhassak élőlény társaim felé!”

Milkiel azért a „legfőbb angyal”, mert ő a boldogság angyalainak a vezére. Ő a Nap angyala is, aki az ember fénytestén a napfonat (3. csakra) működéséért felelős. Márpedig ez a csakra felel a derűért, a boldogságért, egyben pedig immunrendszerünk megfelelő erejéért. Nem véletlen, hogy ha Milkielt, a derű angyalát szeretnénk behívni az életünkbe segítségért, akkor vasárnap célszerű hozzá fohászkodnunk. A vasárnap ugyanis a Nap szent napja, amikor is a tüzes csillag energiája bennünk a leghatékonyabb.

Egy másik híres boldogságangyal Jofiel, aki a boldog munkavégzésért, illetve azért felelős, hogy örömüket leljék a hivatásukban. Ha valaki úgy érzi, összeütközésbe került a családi, magánéleti boldogsága a karrierjével, vagy egyszerűen csak nyomasztják a munkahelyi kötelességek, akkor tanácsos Jofielhez fordulnia. Például a következő szavakkal: „Jofiel, Boldog Munkavégzés Angyala, kérlek segíts, hogy beteljesíthessem azt a hivatást, amiért a Földre születtem! Mutasd meg az utat, hogy cselekedjek úgy, hogy boldog legyek, s mindenki más is az legyen a környezetemben – s én hálás szívvel fogom követni útmutatásodat…”

Előfordulhat az is, hogy azért nem érzik magukat boldognak, mert „kutyaszorítóba” kerültek – azaz valamilyen probléma közepébe, és úgy tűnik, bárhogy is döntenek, mindenképp bajba jutnak. Az ilyen dilemmák, élethelyzeti válságok megoldásában segít a harmadik legnagyobb hatalmú boldogságangyal, akit Dokielnek hívnak. Ha tehát elakadtak életük útvesztőiben, s úgy tűnik, hogy „csöbörből vödörbe” jutottak, akármerre lépnek, kérjenek segítséget Dokieltől, például így: „Dokiel, Boldog Megoldások Angyala, kérlek, add, hogy felragyogjon szívemben a helyes választás! Szeretettel és hálatelt szívvel kérem, vezess rá arra az útra, mely a legjobb nekem és az élőlény társaimnak is!”

Perzsa fénylények

Eddig a bibliai héber hagyomány boldogságangyalait említettük. De más népek is ismertek boldogságért felelős fénylényeket, így például az ókori perzsák, akik ezeket az angyalokat Amesa Szpenták-nak, azaz „Boldog Halhatatlanoknak” nevezték. Utóbbiak szerintük heten vannak, mégpedig a következők: Asa, az igazság, Vohu Manah a helyes gondolkodás, Armaiti a hit, Kshathra a hatalom, Szpenta Mainju, a boldog szellem, Haurvata a testi egészség, és Amereta a halhatatlanság angyala… A nyolcadik nem más, mint maga Isten, a legfőbb „boldogságfelelős”, akit a perzsák Ahura Mazdának, azaz „Jóságos Szellem”-nek hívtak.

A perzsa vallásban már felmerül a tanítás, miszerint minden embernek vannak személyes boldogságangyalai, akik konkrétan az ő boldogulásáért felelősek. Ezt a késő perzsa korban úgy értelmezték, hogy az azonos hónapban született emberek boldogságát feltehetően ugyanaz a boldogságangyal képes megadni – tehát az, hogy konkrétan valakinek ki a boldogságangyala, azon múlik, hogy melyik csillagjegyben született.

E tanítást átkerült a héber, majd a görög és a római hagyományba, innen pedig a középkori misztikába és asztrológiába is. Ha kíváncsi rá, hogy eszerint személyesen önnek melyik boldogságangyal hozhatja el élete boldogságát, akkor Nap-jegyének (uralkodó csillagjegyének) megfelelően olvassa el a vonatkozó részt…

Személyes boldogságangyalok

Ha a csillagjegyed a…

Kos: A boldogságangyalod Malchidiel angyal (neve jelentése „Isten Teljessége”). Tanács a hívásához: ahhoz, hogy könnyebben kommunikálhass angyaloddal, egy kicsit „lassíts le”, megfontoltabban, türelmesebben kellene élned.

Bika: A boldogságodért Aszmodel angyal felel (ő a kerubok vezetője is). Tanács a hívásához: te könnyen veszed fel a kapcsolatot a szellemi világgal, ám Aszmodel angyalt főként akkor érdemes kérned, ha egy konkrét problémában remélsz tanácsot.

Ikrek: Ambriel angyal, a trónoknak nevezett angyalok vezére felel a boldogságodért. Tanács a hívásához: Ambrielen kívül megszólíthatod a csillagjegyednek megfelelő „üzenethordozó angyalokat” és a „levevőszellemeket” is, akik eligazítanak közvetítői feladatodban.

Rák: A te személyes boldogságangyalod Muriel angyal, aki a Dél égtáját is uralja. Tanács a hívásához: a legenda szerint ez az angyal komoly varázserővel rendelkezik, melyet szükség esetén védenceire is átruházhat.

Oroszlán: Verchiel angyal, aki a Hatalmaknak nevezett angyalok vezetője, felelős a boldogságodért. Tanács a hívásához: Verchiel főként akkor hatékony, ha az egód mérsékléséhez van szükséged alázatra, szelídségre és türelemre, hogy az élet nehézségeit jobban viseld.

Szűz: A te személyes boldogságangyalod Hamaliel angyal (ő a szertartásmágia angyala is). Tanács a hívásához: Hamaliel angyaltól lehet kérni azt az adományt, hogy a kételkedést elengedve jobban higgy abban, hogy veled is történhetnek valódi csodák…

Mérleg: Neked Zuriel Angyal adhatja meg a boldogságot. Tanács a hívásához: Őt szokták arra kérni, hogy vigyázzon az újszülött gyermekekre, de arra is képes, hogy az emberi szívekbe igazságot és bölcsességet plántáljon.

Skorpió: A te boldogságangyalod Barbiel angyal. Tanács a hívásához: Barbiel a Hold 28 udvarát őrző angyalok egyike, a misztika, a mágia segítőszelleme, aki képes mély látnoki képességekkel felruházni a hozzá fohászkodót.

Nyilas: A te személyes boldogságangyalod Adnachiel angyal. Tanács a hívásához: Adnachiel igen magas rangú fénylény, akiről azt tartják, hogy ha mély hittel fohászkodunk hozzá, bármely jóindulatú kérést szívesen teljesít.

Bak:
Hanael angyal felelős a te boldogságodért. Tanács a hívásához: Hanael az egyik legtitokzatosabb, legnagyobb hatalmú angyal, aki megóv a démonoktól, és a holtak szellemeit személyesen vezeti a mennyországba.

Vízöntő: Gábriel arkangyal őrködik a te boldogságodon. Tanács a hívásához: Gábriel a négy legmagasabb rangú angyalfejedelem egyike, aki képes tisztánlátással, bölcsességgel, józansággal ellátni téged.

Halak: A te boldogságodért Barakiel angyal felelős. Tanács a hívásához: ez az angyal az Erényeknek nevezett fénylények közé tartozik, és különösen veszélyes helyzetekben tud hatékony segítséget nyújtani.


A Nők Lapja Ezotéria tartalmából

December végén világvége?
Asztrobeszélgetés Gaál Noémivel
Teréz anya és Lady Diana horoszkópja
Luca-napi varázslatok
Útmutatás boldogságvadászoknak
Elengedés, megbocsátás, megtisztulás
Boldogság rendelésre
Akiről sugárzik a harmónia: Borbás Marcsi
A tartós boldogság receptje
Miről árulkodnak az anyajegyek?

 

 


ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Exit mobile version