Jótékonykodik a világhírűvé vált pincér

nlc | 2013. Február 14.
Miután kiállt a Down-szindrómás kisfiúért, özönlöttek hozzá az elismerő üzenetek és az adományok. Utóbbiakat nem tartotta meg.
Michael Garcia és Milo
Michael Garcia és Milo

Napok alatt világhírnévre tett szert Michael Garcia, az amerikai pincér, aki nem volt hajlandó kiszolgálni egy vendéget, mert az előzőleg beszólt egy másik asztalnál étkező Down-szindrómás kisfiúnak, Milónak. A férfi azóta is folyamatosan kapja az elismerő üzeneteket tettéért, sőt jó néhányan akadtak, akik tiszteletük jeléül ajándékot vagy pénzt is küldtek neki.

Garciának azonban meg sem fordult a fejében, hogy megtartsa az összesen mintegy 1000 dollárra – vagyis nagyjából 217 000 forintra – rúgó összeget, ehelyett Milo iskolájának ajánlotta fel, ahol Down-szindrómás, illetve más fejlődési rendellenességekkel küzdő gyerekek fejlesztésével és oktatásával foglalkoznak.

Az iskola köszönetképpen az adományért egy kisebb ünnepséget szervezett Garcia tiszteletére. „A gyerekek az igazi hősök. Én egyáltalán nem érzem magam hősnek. Ez csak arról szól, hogy a gyerekeknek segíthessek” – nyilatkozta a pincér egy tévériportban.

Exit mobile version