Fontosabb a külső, mint a karrier

nlc | 2013. Március 20.
A fiatal nők inkább a saját külsejükkel és a szórakozással törődnek, mintsem a jövőjükkel. Legalábbis egy friss kutatás szerint.
Fontosabb a külső, mint a karrier

Egy Angliában készült felmérésben 18 és 25 év közötti nőket kértek arra, hogy fontosság szerint rangsorolják életük különböző területeit. A résztvevők 41 százaléka elismerte, hogy sokkal fontosabb számára a külseje, mint a munkahelyi előmenetele.

Minden ötödik nőnek többet jelentenek a divatos ruhák, illetve a tökéletes frizura és smink, mint a karrierlehetőségek, vagy akár a fizetésemelés. Nem kevesen akadtak, akik bevallották azt is: inkább a külsejük tökéletesítésével és a vékonyságuk megőrzésével törődnek, mintsem hogy megtanulnának autót vezetni vagy arra törekednének, hogy saját lakásuk legyen. Ami azonban még a külsejüknél is lényegesebb a számukra, az az, hogy a barátaikkal szórakozni járjanak.

A jövőt érintő kérdésekben az említett korosztályhoz tartozó nők jelentős része inkább a homokba dugja a fejét és inkább a mának él. Ötödük el sem tudja képzelni, hogy valaha is olyan helyzetbe kerül, hogy saját otthont tud majd vásárolni magának, miközben háromból két megkérdezett vágyik erre.

Exit mobile version