Életében először látott hegyet a kisfiú

nlc | 2013. Július 26.
Állatkert, Vidámpark, fürdő, Gellért-hegy és vonatozás – hihetetlen, hogy olvasónk mi mindent megtett azért, hogy három, kis faluból érkező fiú jól érezze magát Budapesten.

„Az itt lakó gyerekek többsége még sosem járt a falun kívül…” – mesélte nekünk Kovács Lajos kistérségi segítő, amikor Komádiról beszélgettünk. Valóban igen szegény szeglete ez az országnak, amelynek külső telepére már csak földút vezet.

Legszívesebben a telep összes gyerekét elvinnénk kirándulni, sőt már azon gondolkodunk, milyen fajta adományra lenne itt szükség. „Elsősorban tartós élelmiszerre” – mondta az Igazgyöngy Alapítvány munkatársa, aki kalauzolt minket.

Itt él szüleivel a nyolcéves Csébi Tamás, aki levelet írt (pontosabban rajzolt) a Nők Lapja 33 kívánság akciójának. Az volt a vágya, hogy megnézhessen közelről egy mozdonyt, sőt „vezethesse” is. Ezt persze a szabályok nem engedik, de arra egy olvasónknak sikerült engedélyt szereznie, hogy Tomi benézhessen a vezetői fülkébe.
Jándi Péterné így írt nekünk: „Négy gyermekem van, Budapesten élünk, 25 éve dolgozom a vasútnál. Úgy gondolom, hogy a vasutas érdeklődést támogatni kell, ezért választottam Tamást. A távolság miatt többnapos vendéglátásra gondoltam nálunk. Megmutatnánk neki egy igazi mozdonyt, a Vasúttörténeti Parkban pedig még gőzmozdonyt és mozdonyszimulátort is irányíthat.”

Fotósunkkal mi is végigkísértük a Nagy Utazást. Olvasónk nemcsak Tomit, de két testvérét is vendégül látta. Először a vonatozásra került sor, de a délutánba még belefért egy sétahajózás a Dunán, jártak állatkertben és még vidámparkban is! Este pedig megnézték Budapestet díszkivilágításban a Gellért-hegyről. Hihetetlen, mennyi program belefért az időbe!

Ám a legfőbb az volt, hogy Tomi kívánsága teljesült: utazhatott egy vonat vezetőállásán, aztán vezetett mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban, még oklevelet is kapott róla. Köszönjük a Magyar Vasúttörténeti Park segítségét!

Nézd meg a nagy kalandról készült képgalériát!

Életében először látott hegyet a kisfiú

Állatkert, Vidámpark, fürdő, Gellért-hegy és vonatozás – hihetetlen, hogy olvasónk mi mindent megtett azért, hogy három, kis faluból érkező fiú jól érezze magát Budapesten.

„Vasárnap reggel elindultunk velük haza, de mivel még nem nagyon láttak hegyet se, hazafelé még felugrottunk a Kékesre, hogy körülnézhessenek egy kicsit – meséli olvasónk. – Nagyon szeretetre méltó, érdeklődő fiúkat ismertünk meg bennük. Pillanatok alatt összebarátkoztak a gyerekeinkkel, és mindenki jól érezte magát! Örülünk, hogy hozzájárulhattunk, hogy ezek a fiúk megismerjék egy kicsit a fővárost, és tényleg emlékezetes élményben legyen részük.”

Nézd meg a többi kívánságot is!

Exit mobile version