Listázzák, hol tilos a hajléktalanoknak Budapesten

nlc | 2013. Október 14.
Még idén hatályba léphet a szabály.

Novemberre elkészülhet a főváros új rendelete, amely a szabálysértési törvény módosítása nyomán meghatározza azokat a területeket, ahol tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni. Mint Tarlós István főpolgármester elmondta, szeretné, ha a szabály még az idén hatályba is lépne.

A tervezetben felsoroltak bizonyos területeket, amelyeken tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni, közéjük tartozik egyebek mellett 29 kiemelt aluljáró, továbbá hidak, felüljárók, az azokhoz vezető utak, lépcsők, de a lista a kerületek véleménye alapján változhat. Ezek mellett gyermekjóléti, köznevelési feladatokkal összefüggő területeken, játszótereken tiltanák meg az életvitelszerű tartózkodást.

Szabálysértést az követ el, aki az életvitelszerűség vélelmezhetősége mellett védett területen tartózkodik és onnan hatósági személy felkérésére nem távozik.

A főpolgármester elmondása szerint összesen 6200 hajléktalanról tudnak gondoskodni, az átmeneti szállások már most tele vannak, de további krízishelyeket nyithatnak meg. Még az idén tovább javítják a szolgáltatás minőségét, növelik a férőhelyek számát, speciális mentőautókat rendszeresítenek, és erősítik a szociális munkások, a mentősök, a rendőrök és a rendészeti igazgatóság együttműködését.

Exit mobile version