Ettől sikeres egy nő

cafeblog/nofejleszto | 2014. Március 14.
Bloggerünk körkérdést intézett az olvasóihoz a sikerrel kapcsolatban. Egyszerű asszociációs játékként is jó, ha agyalunk néha az élet nagy kérdésein. Habitusa szerint volt, aki tényleg csak játékként értelmezte a kérdést, és volt, aki komolyan számot vetett élete eredményeivel.

Úgy tűnik, nem lehet általánosítani ebben sem. Mi nők a sikert teljesen másként értelmezzük, és éljük meg.

Ha a kamasz lányokat kérdezem, ha az egyetemistákat, ha a kismamákat, ha a szingliket és a párkapcsolatban élőket, friss házasokat és karrieristákat, akár a szüleink korosztályát, vagy a nagyszülőket, a sokat megélt bölcs öreglányokat faggatom a SIKERRŐL, más válaszok születnek.

Van, aki azonnal elhárítja a kérdést, és van aki kiselőadásba kezd, mintha épp egy állásinterjún feszítene. Van, aki csak mosolyog, hiszen élete olyan sok apró szelete számít sikernek, hogy nem válogat a jóból. Van olyan, aki számot vet sokadik X-én túl, hogy mit is értékel ma már sikerként, mi számít eredménynek.  És van a morózus, megkeseredett nő, aki cinikusan legyint, ez hülyeség.

Mikor sikeres egy nő?

“A gyerekeim életem legjobb döntései. Amit tehetek, megteszem, megtesszük a férjemmel, hogy ők is sikeresnek és erősnek érezzék magukat. Rajtunk nem fog múlni.”

“Szerintem baromi fontos a munkahelyi siker saját magad elismerése szempontjából is. A kollégák figyelme, fizetésemelés, év végi prémium nélkül nem teljesedhetsz ki a munkádban, ehhez pedig ösztönző feladatok kellenek. Egy feladat megoldása mindig siker. Mondjuk, szerencsés az, akinek mérhető a teljesítménye, sőt foglalkoznak is ennek értékelésével a munkahelyén.”

“Képzeljétek, én végre megcsináltam a nyelvvizsgát! Akárki akármit mond, nem volt könnyű. Akkora érzés!!! Most jöhet a diplomavédés, aztán kell egy multis munkahely. Mindegyiket sikerként értékelem, ha megcsinálom.”

“Én egyértelműen azt tartom sikernek egy nő életében, ha képes egészséges keretek között tartani a különféle szerepeit. Nem hiszek a karrierista nő boldogságában, és így a sikerét is mulandó ködnek látom. De mindenképp fontosnak érzem, saját életemben is, hogy legyen számomra értékes munkaköröm, feladataim. Engem például kielégít a napi 8 órás közigazgatásban végzett munkám is. Jut idő a családra, a férjem munkájába is be tudok segíteni, ha szükséges és marad néha idő a szórakozásra is.”

“Legyél önálló és önellátó! Ha az vagy, biztosan sikeresnek érzed majd magad. Már az is siker, ha nem a szülőktől kunyerálsz pénzt, hanem végre a sarkadra állsz és munkát keresel, amiből így vagy úgy, de megélsz. Pénzt kezelsz, felelősséget vállalsz másokért, ez nagy lépés, szerintem. Mondjuk, hogy ezt megéled-e sikerként, vagy észre sem veszed, hiszen így működsz, hát arra nem tudok, mit mondani. Biztos mindenki másként éli meg a sikereit.”

A teljes cikket a Nőfejlesztő blogon találod.

Exit mobile version