Hogyan őrizzük meg fogainkat egy egész életen át?

CURAPROX | 2014. Április 01.
Sokan azt hiszik, hogy ez eleve lehetetlen. Pedig a mai eszközökkel és fogápolási technikával remek eredményeket érhetünk el. Lássuk, hogyan!
Hogyan őrizzük meg fogainkat egy egész életen át?

A megfelelő szájhigiénia legjobb bizonyítéka, ha nem vérzik az íny. Aki helyesen tisztítja a fogait, annak jó esélye van arra, hogy időskorára is megőrizze azokat. De miért kell tisztítani a fogakat? Azért, mert a fogfelület – a szájüreg többi részével ellentétben – nem újul meg, miközben kóros mennyiségű és minőségű baktérium rakódik rá. Ez a baktériumfelhalmozódás a felelős a fogszuvasodás és a fogágybetegség kialakulásáért, amely legyengíti az immunrendszert, és súlyos egészségügyi problémák kialakulásához vezethet.

A rendszeres és alapos fogmosás tehát elengedhetetlen. Fontos, hogy mindig olyan fogkefét válasszunk, amely nem okoz sérülést, mégis hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogak felszínéről és az ínyszélről is. Erre a célra kiváló eszköz a svájci Curaprox CS 5460 fogkefe. Jellemzője az ergonomikus, nyolcszögletű nyél, a kisméretű fej, a speciális Curen® sörték, melyek kiemelkedő száma (5460 db) rendkívül alapos és kíméletes tisztítást tesz lehetővé.

Miután megvan a fogkefe, már csak a helyes fogápolási technikát kell elsajátítani. Az ideális megoldás, ha fogkefénket kb. 45°-os szögben tartva, a sörtéket a fog és az íny találkozásánál található barázdába bevezetve, finom, körkörös mozdulatokkal távolítjuk el a lepedéket.

A másik fontos lépés a fogközök megtisztítása. Ezek a területek a hagyományos fogkefével nem érhetők el. Az itt felszaporodó plakkbaktériumok akár hónapokig, esetleg évekig észrevétlenül fejthetik ki károsító hatásukat. Ráadásul a fogak közötti résekben kialakuló ínygyulladás és fogszuvasodás eleinte nem is okoz fájdalmat.

Szerencsére erre a célra is remek eszközök állnak ma már rendelkezésre. Az egyik legismertebb a fogselyem, de a CURAPROX fogköztisztító kefék használata jóval egyszerűbb és sokszor hatékonyabb is. Az apró kefék rendkívül finom és hajlékony drótszálainak segítségével egyetlen mozdulattal távolíthatók el a fogak közt megbúvó baktériumok, ételmaradékok.

Használjon rendszeresen fogtisztító eszközöket, és őrizze meg fogai egészségét egy életen át!

További információért látogasson el ide: www.tokeletesszajapolas.hu

 

Exit mobile version