Gyerekek, akik az életük kockáztatásával jutnak el az iskolába

cafeblog/nemzetnapszamosa | 2015. Március 17.
Számos gyermek él a világ különböző részein, aki annyira fontosnak érzi a tanulást, hogy mindennap élete kockáztatásával jut el az iskolába – a legveszélyesebb útvonalakon.

Sziklaösvény

Egy rendkívül meredek sziklán vájt ösvényen jutnak el a gyerekek az igazgatójuk vezetésével (aki matematika és testnevelés tárgyakat tanít) a Banpo Általános Iskolába (Kína, Shengji megye, Bijie város, Guizhou tartomány). Az iskolának 68 tanulója van, ebből húszan élnek a faluban, akiknek ez az egyetlen lehetőségük a tanulásra.

Azonban Kína sajnos bővelkedik az iskolákba vezető veszélyes útvonalakban. Az alábbi képeken gyermekek másznak fákra és létrákra, útban az iskolába Zhang Jiawan faluban (Dél-Kína).

Ezek a gyerekek 5 órás utat tesznek meg a hegyekben egy 1 m széles ösvényen, hogy eljuthassanak a gului iskolába.

Gyermekek 125 mérföldes utazás közben a hegyekben, úton egy bentlakásos iskolába, Pilibe.

2. Rögtönzött híd a víz fölött

A diákok gumicsizmában kelnek át a hídként használt székeken, hogy osztálytermükbe juthassanak általános iskolájukban (Taytay, Rizal tartomány, Észak-Manila, Fülöp-szigetek). A tanárok szerint az iskola egy korábbi szeméttelep helyén épült, nincs vízelvezetése, és folyamatosan elárasztják vízzel.

Máshol általános iskolások (Rizal tartomány) felfújt gumiabroncsok segítségével kelnek át a folyón:

3. Vihar

Toronto külterületén két diák próbál eljutni az iskolába egy erős téli viharban. Ez volt az első súlyos téli vihar a 2000-ben, 50 cm vastagon borította be az utakat hóval az Amerikai Egyesült Államok középnyugati részétől Kanada keleti részéig.  A hőmérsékletet ehhez mérten kell elképzelnünk.

4. Függőhíd

Gyermekek Indonéziában próbálnak átkelni a Ciberang folyó által megrongált hídon, hogy eljuthassanak Banten falu iskolájába 2012. január 19-én.

Olykor viszont csónakon kelnek át önállóan a folyókon, mint például az alábbi képen:

Vagy kifeszített köteleken 10 méterrel egy folyó felett, útban az iskolába (Padang, Szumátra):

És még nincs vége! Folytatás a Nemzet napszámosa blogon!
Exit mobile version