Középiskolai pótfelvételi: május 15-ig lehet jelentkezni

nlc | 2015. Május 08.
A pótfelvételi eljárás során nemcsak azok a diákok választhatnak az üres középiskolai helyek közül, akik az első körben sikertelenül jártak, hanem azok is, akik időközben meggondolták magukat.

Hétfőn megkezdődött a középiskolák pótfelvételi eljárása, a diákok több száz iskolába jelentkezhetnek, mivel országszerte rengeteg férőhely betöltetlen maradt a rendes felvételi során – írja az mno.hu. Az egyetemi felvételivel ellentétben azoknak a diákoknak is van lehetőségük váltani, akik már az első körben is bekerültek valahová. Az érdeklődő diákok az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhatnak az üres helyekről, több száz iskolában próbálkozhatnak.

A pótfelvételit egyénileg kell intézni, vagyis közvetlenül fel kell venni a kapcsolatot a kiszemelt iskolával. Az intézmények ugyanis maguk döntik el, hogy betöltik-e az üres helyeket, így mindenképpen érdemes személyesen érdeklődni a feltételekről. A rendes eljárásban egyébként 95 ezer jelentkező közül 88 ezer nyert felvételit valahová, de csak 67 ezren kerültek be az első helyen megjelölt intézménybe.

Exit mobile version