Szilágyi Liliána 200 pillangón hetedik, Gyurta döntős 200 mellen

nlc | 2015. Augusztus 06.
Két magyar versenyzőnek is szurkolhattunk ma délután: Szilágyi Liliánának a 200 m-es pillangó döntőjében, Gyurta Dánielnek, a 200 mell esélyesének pedig a szám középdöntőjében.

Szilágyi Liliána tavaly Nankingban, az ifjúsági vb-n 100 m és 200 m pillangón is győzni tudott, utóbbin 2:06:59 idővel nyert. Most Kazanyban az első napokban ágynak esett, ki kellett hagynia a 100 m-es pillangó döntőjét, a 200 m-es futamaira viszont ragyogóan felépült a tizennyolc éves Lilu.

A hármas pályán úszó Szilágyi Liliána 100 méternél még utolsónak fordult, de aztán begyújtotta a rakétákat, végül sikerült 2:07:76-tal hetediknek beérnie. A versenyt a japán Nacumi Hosi nyerte 2:05:56-tal, második Camille Adams (USA) harmadik pedig a kínai Zhang Ju-fej lett. Szilágyi Liliána boldog volt, hogy 30 órán belül háromszor egymás után sikerült 2:07-et úsznia, kiváló belépő volt ez a felnőttek közé.

Szilágyi Liliánától hatalmas eredmény, hogy első felnőtt vb-jén egyből döntős tudott lenni, a klasszisa megvan ahhoz, hogy akár Egerszegi Krisztina, Szabó Tünde vagy Kovács Ági szintjét is elérje.

Liliána ígéretes karrier előtt áll

Gyurta Dani fő számában, a középdöntőben a hármas pályán 2:08:53-as időt úszott úgy, hogy a középdöntőt nyerő Jaszuhiró Koszeki hosszú ideig világcsúcsrészidőn belül úszott. Gyurta harmadik lett, hagyott tartalékot gazdagon a döntőre.

További cikkeink a témában:

 

Exit mobile version