Újabb migráns tragédia, hűtőkocsiban fulladtak meg

nlc | 2015. Augusztus 27.
Tragédia: csütörtökön az osztrák rendőrség a magyar határtól nem messze, Pándorfalu (Parndorf) közelében egy teherautót talált, benne számos migráns holttestével.

A Volvo típusú hűtőkocsi rakterében tartózkodó migránsok közül mindenki életét vesztette. A csempészek embertelenségét, ostobaságát jól mutatja, hogy nem érdekelte őket: egy hűtőkocsi sokkal jobban szigetelt, mint más teherautók, így a levegő szinte egyáltalán nem cserélődik a rakterében.

A korábban egy szlovák cég által használt hűtőkocsi egyébként Z, azaz Magyarországot elhagyó rendszámos volt, azt Kecskeméten váltotta ki egy román állampolgár.

Egyelőre nincsen biztos adat arról, hogy hányan fulladtak meg a raktérben, a különféle források húsz és ötven közötti áldozatról számolnak be. Az üggyel összefüggésben még nem történt letartóztatás.

A kilencvenes években már történt hasonló tragédia hazánkban, akkor az egyes úton, Mosonmagyaróvár közelében találtak egy bolgár rendszámú, szintén hűtőkocsivá alakított IFA nyergesvontatót, több mint negyven halottal a raktérben.

További cikkeink migráns témában:

Exit mobile version