Emma Watson hatására lett feminista Malala Juszafzai

nlc | 2015. November 06.
Malala Juszafzai saját bevallása szerint azóta tartja magát feministának, mióta meghallgatta Emma Watsonnak az ENSZ-ben tartott beszédét.

Malala Juszafzai korábban úgy gondolta, hogy a feminista trükkös kifejezés, melyhez negatív jelentéstartalmak is társulnak, emiatt pedig hezitált, hogy feministának vallja-e magát vagy sem. Emma Watson tavaly őszi beszédének hatására azonban rájött, hogy nincs abban semmi negatív, ha feministának mondja magát.

Mint ismeretes, Emma Watson tavaly a az ENSZ jószolgálati nagyköveteként indította a HeForShe kampányt, amelynek célja, hogy a nemek közötti egyenlőségért folytatott küzdelembe a férfiakat is bevonja. Ideje végre megjegyezni, hogy a feminizmus nem egyenlő a férfigyűlölettel, és a nemek közötti egyenlőség nem csak a nőknek fontos – hangsúlyozta akkor a színésznő.

Feministának vallom magam és mindannyiunknak feministának kellene lennie, mert a feminizmus egy másik szó az egyenlőségre – fogalmazott Malala Juszafzai abban az interjúban, melyet éppen Emma Watson készített vele a róla szóló, He Named Me Malala című dokumentumfilm premierjén.

Forrás: metro.co.uk

Exit mobile version