Nem kapnak elegedő pénzt a dombóvári iskolák, pert indít az önkormányzat a Klik ellen

nlc | 2016. Január 08.
Pert indít a dombóvári önkormányzat a Klik ellen, mert szerintük nem támogatják elegendő pénzzel a város iskoláit.

Dombóváron hét, önkormányzati tulajdonban lévő tanintézményt vett át működtetésre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2013-ban. Ezekre az általános és középiskolákra a korábbi évtizedben a város – alapvetően uniós forrásból – milliárdokat fordított. Dombóvár városvezetői úgy látják, az elmúlt három évben az iskolák épülete sokat romlott, az állami fenntartó ugyanis szinte semmit nem költött azok karbantartására.

A dombóvári József Attila Általános Iskola épülete

Éppen emiatt az Apáczai szakközépiskolában például beázik a műhely, a taniroda padlója penészes, néhol a falak is, a nyílászárók pedig megvetemedtek. A Belvárosi iskola tetőszigetelési hibák miatt ázik be, itt rosszak a füstérzékelők is, a tornateremben meg potyog a vakolat. A Móra Ferenc Általános Iskolában az emeleti falak penészednek, a WC csempézése hiányos, a tantermek parkettájának lakkozása megkopott. A József Attila iskola északi oldalán is penészednek és nedvesek a falak, sőt félő, hogy az ablakok kiesnek, mert az ereszcsatorna hosszú ideje lyukas.

A városvezetés ennek kapcsán korábban már jelezte elégedetlenségét a Klik helyi és megyei tankerületének, kérésüknek azonban nem tettek eleget, ezért az önkormányzat pert indít a Klik ellen, kéréseit a bíróságon keresztül próbálja meg érvényesíteni. Az ingatlanok állagmegóvása azért is szükséges, mert az iskolaépületek többsége helyi védettséget élvez, nagyban határozzák meg Dombóvár arculatát, és a helyiek erősen kötődnek hozzájuk – írja a NOL.hu.

Exit mobile version