263 évet kapott többszörös nemi erőszakért

MTI/NLCafé | 2016. Január 22.
Összesen 263 év börtönbüntetést szabtak ki arra a rendőrre, aki sorozatban erőszakolt meg nőket. A férfit 36 vádpontból tizennyolcban mondták ki bűnösnek.

A 29 éves Daniel Holtzclaw volt rendőrt szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg Oklahoma City esküdtszéke. A vádhatóság szerint kifejezetten olyan nők köréből választotta áldozatait, akik már összeütközésbe kerültek a törvénnyel, például kábítószerügyek miatt, vagy mert prostituáltak voltak.

Az ügyész szerint Holtzclaw arra számított, hogy múltjuk miatt az áldozatok szava fabatkát sem ér az esetleges feljelentésnél. A korábbi rendőr ellen tizenegyen tanúskodtak, akik többségükben Oklahoma City szegénynegyedeiben élő afroamerikai nők voltak. Az áldozatok között volt 17 éves fiatal lány, de 57 éves nagymama is.

A megerőszakolt nők ügyvédje, Benjamin Crump az ítéletet mérföldkőnek nevezte: “Az ítélet 400 éve tartó fajgyűlöletről, elnyomásról és fekete nők szexuális zaklatásáról szól. Ez az ítélet nemcsak a mostani áldozatok számára győzelem, hanem nagyon sok más, ismeretlen nőnek is az.”

A volt rendőr perét az amerikai médiában óriási sajtófigyelem kísérte mindvégig, a két áldozat a nyilvánosságnak is elmesélte a vele történt rémségeket.

Exit mobile version