Iszonyat szeméthegyet találtak az illegális fémkereskedőnél

nlc | 2016. Január 28.
Soltvadkerten illegális autóbontót találtak a NAV munkatársai. A helyszínen másfél tonna fémhulladékot foglaltak le. Az üzletembert több százezer forint adóbírság várja.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei munkatársai egy soltvadkerti ingatlant ellenőriztek. A telken hat darab autóroncs mellett számos bontási hulladékot: műanyag lökhárítót, sárvédőt, egyéb karosszériaelemet és használt gumiabroncsokat találtak a NAV munkatársai. A körülmények, valamint az ingatlan tulajdonosának nyilatkozata alapján egyértelmű volt, hogy személygépjárművek bontását végzi, majd a keletkező fémhulladékot értékesíti, azonban a tevékenység végzéséhez szükséges engedélyekkel nem rendelkezik.

Az eljárás során lefoglaltak 1520 kg fémhulladékot, és engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenység, valamint adószám hiányában végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult a magánszeméllyel szemben. Az elkövetett jogsértések elbírálását követően több százezer forint bírság kiszabása várható.

A pénzügyőrök értesítették az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársait is, akik az ingatlanon felhalmozott szeméthegy miatt további vizsgálatot folytatnak.

Exit mobile version