Zagyvarékasi gyilkosság: csak a lány szúrt?

nlc | 2016. Január 29.
Pénteken előzetes letartóztatásba helyezték azt a 14 éves zagyvarékasi lányt és 16 éves párját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megölték a lány édesanyját.

A fiú anyja az indexnek beszélt a gyilkosság állítólagos körülményeiről. Szerinte csak a lány szurkálta össze az asszonyt, majd azt mondta a fiának, menjenek szexelni. A lány ügyvédje nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Azt sem mondta meg, hogy védence elismerte-e tettét, csupán az előzetes letartóztatás tényét erősítette meg.

A 16 éves fiú édesanyja az alábbiakat állította: a fiatalok néhány hete, január elején ismerték meg egymást. A meggyilkolt édesanya általában minden fiútól tiltotta a lányát. A fiú hétfőn este állítólag azért ment el a házukhoz, hogy megpróbáljon dűlőre jutni párja anyjával.

Amikor megérkezett, a fiú anyja szerint a lány elgáncsolta az anyját, majd egy konyhakéssel összevissza szurkálta. A fiú csak annyit mondott: “mit csinálsz, ba**d meg?” A nő közben folyamatosan a lánya nevét hajtogatta. Miután meghalt, a lány azt javasolta, hogy menjenek szexelni, amibe a barátja belement. Kedden reggel együtt indultak az iskolába Szolnokra.

A fiú saját szobájában rejtette el a konyhakést. A lányt a rendőrök kedden, a fiút szerdán vették őrizetbe. Az asszony biztos fia ártatlanságában, csak azt nem érti, hogy miért nem szólt neki a történtekről.

Az elhunyt láthatóan jó körülmények között élt a településen. A 14 éves lány 2012-ben elhunyt édesapja Zagyvarékas alpolgármestere és körzeti orvosa volt. Az egyik szomszéd szerint az asszony nem dolgozott férje halála óta, és teljesen elzárva élt gyermekével.

Exit mobile version