Lila macska lett a győztes a budapesti kiállításon

Sz.A. | 2016. Február 08.
Hétvégén ismét macskafanatikusok özönlötték el az egyik budapesti bevásárlóközpontot. Mutatunk néhányat a káprázatos négylábú főszereplők közül.

A cím nem tévedés, tényleg egy hét hónapos lila burma cicát választottak meg a kiállítás legszebb macskájának a nemzetközi zsűri tagjai. Az állat természetesen nem úgy lila, mint egy csokor orgona, hanem egy ezüstös, kissé lilásan fénylő bundát viselő macska. A hivatalos szakirodalomban ezt a színárnyalatot lilaként jegyzik. A burma egyébként egy nagyon barátságos, tanulékony, már-már kutyaként viselkedő fajta. Lehet apportírozni, ha megtanítják, visszahozza a labdát, rendkívüli módon kötődik gazdájához, könnyen összeszoktatható akár kutyákkal is, és kisgyerekes családok is bátran tarthatják. Magyarországon kevesen tenyésztik, de amint mi is megírtuk, a fajta egy hazai képviselője nemrég világbajnokságot nyert.

A hétvégi kiállítás ítészeinek nem lehetett könnyű dolguk, mert most is rengeteg csodaszép macska volt a Macskamánia Magyar Macska Egyesület versenyének szereplői között. Ismét nagy számban voltak jelen a kiállításon a mostanában nagyon divatos fajtának számító brit rövidszőrűek, illetve a tekintélyt parancsoló külsővel bíró Maine Coonok is. Mutatunk egy kis ízelítőt az eseményről, a fotókért köszönet a PettBull.com-nak.

A kiállítások egyik jól ismert szereplője ez az óriási Maine Coon
És még egy
Maine Coonból soha nem elég
Pillantás
Tigris, a házimacska kategória többszörös bajnoka gazdáival
A legifjabb korosztály
Vállra gyúr a bajnokaspiráns (Fotó: Pacher Péter)
Egy gyönyörű kategóriagyőztes bengáli macska
És egy közkedvelt brit rövidszőrű
És egy kupagyőztes kollégája
A Macskamánia Egyesület elnöke, Aradi Béla, és a kiállítás abszolút győztese a trófeával
Indigó, a kiállítás legszebb macskája gazdáival (Fotó: Szemán Judit)
A győztes cica 4 hónapos kisöccse, Kókusz első diplomájával
Két bajnok – egy tenyészet: a rövidszőrű kandúrok legszebbje és a kiállítás győztese a tenyésztő, Szemán Judit lányaival
A bajnok otthoni környezetben (Fotó: Pacher Péter)
Indigó és Kókusz tökéletes harmóniában

 

Exit mobile version