Sokkoló képek tárják fel az indonéz elmegyógyintézetek valóságát

nlc | 2016. Március 08.
Nem a víz- és az élelemhiány a legmegrázóbb az indonéz elmegyógyintézetekben. A láncok és a cellák azok, amelyek igazán elborzasztanak.
Sokkoló képek egy indonéz elmegyógyintézetből

 A mentális zavarok és betegségek Indonéziában a mai napig tabu tárgyát képezik. Az intézménynek aligha nevezhető helyek, ahol az elmezavarokkal diagnosztizált embereket tartják, rosszabbak, mint egy börtön. A dolgozók nem tudják, hogyan viszonyuljanak a pszichés betegekhez, ezért a legegyszerűbb megoldásnak azt tartják, ha bezárják vagy láncra verik őket. És még nem is beszéltünk a víz, az étel és a higiénia hiányáról. 

 A képek készítője, Andrea Star Reese azt reméli, hogy ha felhívja a nyugati világ figyelmét erre a súlyos problémára, akkor az indonéz kormány kénytelen lesz lépéseket tenni az embertelen körülmények javításában.

A fotók sokkoló képet adnak erről a hihetetlen valóságról: a betegeknek még ruhára sem telik, a meztelenségük pedig még erősebben világít rá kiszolgáltatott helyzetükre. A zuhanyt sokszor csak egy dézsa víz jelenti, amit ugyanabban a cellaszerű helyiségben kapnak meg, ahol az egész napjukat töltik. A luxust az jelenti, ha valaki ágyat kap, vagy olyan szerencsés, hogy a családja befizeti egy spirituális színezetű kezelésre – ami tulajdonképpen az egyetlen kezelés az intézetekben.

Forrás: BoredPanda

Exit mobile version