16 éves tinilány gyújtogatott

nlc | 2016. Március 21.
A Győri Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 16 éves fiatalkorú lány ellen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központ ügyeletére érkezett bejelentés 2016. március 20-án 21 órakor, mely szerint az egyik győri gyermekvédelmi intézetben tűz keletkezett. A helyszínre érkező rendőröknek az intézet nevelője elmondta, hogy náluk lett ideiglenesen elhelyezve egy 16 éves lány, aki az esti órákban öngyújtójával meggyújtott egy párnát a II. emelten lévő úgynevezett játszószobában. Amikor a nevelő észlelte a tüzet, már lángra kapott egy szőnyeg és egy játéktároló doboz is.

A dolgozónak sikerült eloltania a tüzet, és a megégett tárgyakat azonnal kitette az udvarra. A helyszínre érkező tűzvizsgáló úgy nyilatkozott, hogy a helyiségben lévő rengeteg éghető tárgy miatt az egész épületre átterjedhetett volna a tűz – számolt be a police.hu.

A Győri Rendőrkapitányságon a fiatalkorú lánnyal szemben gondatlanságból elkövetett közveszély okozásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A fiatal gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. 

Exit mobile version