Még mindig nincs meg a másokra is veszélyes skizofrén

nlc | 2016. Május 03.
Betegségéből kifolyólag mindenkire veszélyes lehet a két hete eltűnt skizofrén férfi, aki feltehetőleg Budapesten tartózkodik. Családja folyamatosan kutat utána.

Április 25-én megírtuk, hogy eltűnt egy pszichiátriai beteg Budapesten, aki önmagára és másokra is veszélyes lehet, és a férfi sajnos még mindig nem került elő.

Morvai Ferencről április 16-a óta semmit nem tudnak a szerettei. “Több mint két hete keressük őt, bejártuk az összes budapesti városrészt, ahol valaha látták, vagy szerintünk lehet  – mesélte a Blikknek a férfi édesanyja, Anna. – Nem tud­juk, merre járhat, nem szerepel kórházak és hajléktalanok nyilvántartásában sem. Több félrevezető hívást kaptunk már, hogy látták Ferit például egy budapesti panzióban vagy a Hősök tere környékén. Sőt már elvileg a gyömrői buszmegállóban is felbukkant.”

A 41 éves férfiról mindössze annyit tudni, hogy pszichiátriai beteg, 50 százalékos hallássérült, skizofrén, üldözési mániás, pánikbeteg, és a gyógyszereit nem szedi. 

Ferenc önmagára és másokra is veszélyes lehet

Bárkire “lecsaphat”

Mivel gyógyszerei nincsenek, Ferenc sajnos nemcsak önmagára, hanem másokra is veszélyes lehet, de dr. Ormay István pszichiáter szerint a skizofrén, üldözési mániás­ emberek elsősorban önmagukra veszélyesek. “A beteg egyszerűen annyira fenyegetőnek érzi a saját helyzetét, hogy eltűnhet, elbujdoshat a világ elől. Ilyenkor képes lehet olyan cselekedetre, amelyet a betegsége sugall. A szorongás nagyon erőssé válhat, és ebből fakadhat düh, hallucináció vagy védekezési agresszió.”

Aki látta őt, esetleg tud róla valamit, hívja a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es hívószámon.

(via Blikk)

Exit mobile version