Nem kérnek az utasok az Uber ellen tüntető taxisokból

NLC/MTI | 2016. Június 03.
Egy felmérés szerint az utasok 91 százaléka nem ülne be az Uber ellen tüntető taxis mellé. Viszont így is kétszer annyian taxiznak, mint ubereznek.

A Főtaxi közölte a Trend International piackutató társaság felmérését, melyből kiderül, hogy a budapestiek 77 százaléka utazott valamelyik taxitársasággal az elmúlt egy évben, miközben az Uber szolgáltatásait a megkérdezettek 37 százaléka vette igénybe.

A válaszadóknak csak 2 százaléka utazott kizárólag az Uberrel, a többiek taxit is igénybe vettek az elmúlt 12 hónapban.
   
A Főtaxi közölte: a válaszadók 92 százaléka egyetért azzal, hogy az azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos feltételek mellett működjenek, és 89 százalék elvárja a kellő képzettséget és gyakorlatot egy taxiszolgáltatást végző vállalattól. 
   
A megkérdezettek 87 százaléka nem támogatja, hogy a Magyarországon működő külföldi cégeknek ne kelljen adót fizetniük, miközben a magyar cégeknek ez kötelességük.
      
A felmérés eredménye szerint a demonstráló taxisok támogatottsága meglehetősen alacsony. A budapesti lakosok mindössze 10 százaléka ért egyet a tiltakozó taxisokkal, 45 százalék a demonstrációtól elhatárolódó piaci szereplők véleményét osztja, további 45 százalék pedig egyik féllel sem tud egyetérteni. A közlemény szerint a válaszadók 91 százaléka nem szívesen ülne be olyan taxis mellé, akiről tudja, hogy részt vett a tüntetésen.

Hallottál az adóellenőröket “foglyul ejtő” Uber-sofőrről? Olvasd el, hogy látta az érintett a történteket!  

Exit mobile version