Drámai képek – füst és hamu borítja Los Angelest, akkora a tűz

nlc | 2016. Július 24.
Hatalmas erdőtűz tombol Kaliforniában. Los Angelesben a tengerparton füst és hamu vár a strandolókra. Ilyen képeket, csak hollywoodi filmekben láttunk.

Már kétezer otthont fenyegetnek az erdőtüzek Kaliforniában. A lángokat a hét végére sem sikerült megfékezni Los Angeles és Big Sur közelében.  

Los Angeles megye északi részén 50 négyzetkilométernyi területen ég a növényzet, és a nagyvárost meg peremkerületeit gyakran füst lepi el. Az oltást nehezíti, hogy kánikulai hőség van. Vasárnapra a belvárost is elborította füst és hamu. Itt már nem az erdőtűz okozott gondot, hanem az, hogy (eddigi ismeretlen okból) hat ipari épületben keletkezett tűz.

Big Surnél, Kalifornia középső részén valamivel hűvösebb az idő, ott viszont a szél és az alacsony páratartalom kedvez a lángoknak.

Mintegy 400 állatot tereltek biztonságos helyre a tűz elől, több mint 200 lovat, kecskék tucatjait és egzotikus vadakat.

A környéken több száz embert evakuáltak az otthonukból. A szombat esti híradásokból az derült ki, hogy már halálos áldozata is van a tűznek. Így lehet autózni az autópályán:

Az irodaházak felett sem jobb a levegő. Több, mint 900 tűzoltó próbálja meg megfékezni az erdőtüzeket, miközben elképesztő kánikula van a városban.

Exit mobile version