Videón a miskolctapolcai kísértethotel

nlc | 2016. Augusztus 05.
Még mindig vevőre vár az egykor modernnek számító miskolctapolcai Juno Hotel. A 2000 évek eleje óta üresen álló szállodát a vandálok eddig elkerülték.

Az egykor szebb napokat látott, 1974-ben épült miskolctapolcai Juno Hotel jelenleg új tulajdonosára vár. A 2001-ben bezárt szálloda a régiót sújtó gazdasági visszaesés miatt kényszerült bezárni. Azóta szerencsére nem látogatta senki, nem lopták és verték szét, mint sok hasonló üresen álló hotelt.

Az Urbex Hungary csapata bejutott az épületbe és elképesztő videót és fényképeket készítettek. A videón a szerkezetileg tökéletesnek tűnő épület halljából indulunk, majd rádiós szoba és egy fogyóeszköz-raktárt láthatunk, ahol hegyekben állnak a régi HungarHotels logós tányérok és bögrék.

A szobákban rendetlenség, de nem nagyobb, mint egy tizenhét éves kamaszéban. A fölsőbb szinteken már látszódnak az amortizáció nyomai, a bezárás utáni szereléseket valószínűleg nem a legnagyobb körültekintéssel végezték. Az épület tetejéről a kilátás pazar.

A videó készítése óta az épület átesett egy állagmegóváson és teljesen lezárták.

A minap.hu idén áprilisban a szálló volt éttermi igazgatójával, Varga Istvánnal járta be az elhagyatott helyet, aki feleleveníti, milyen is volt itt az élet, amikor pezsgett.

Exit mobile version