Díszpolgári címet kap Kozák Danuta és Gyurta Dániel

nlc | 2016. Augusztus 22.
Polgármesteri javaslatra Újpest díszpolgára lehet Kozák Danuta kajakozó és Gyurta Dániel úszó, a rendkívüli gyűlés már össze is ült.

Újpest díszpolgára lehet az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a Londonban aranyérmes Gyurta Dániel is. Wintermantel Zsolt kerületi polgármester már össze is hívta a képviselő-testület rendkívüli ülését, hogy jóváhagyják javaslatát.

Az előterjesztés nemcsak Kozák Danuta és Gyurta Dániel díszpolgári címére tesz javaslatot, hanem az UTE olimpikonjainak és edzőinek elismeréséről is, akik eredményesen részt vettek a nyári ötkarikás játékokon. Így Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó Újpestért-díjban, Tótka Sándor negyedik helyezett kajakozó, Somogyi Béla, Kozák Danuta edzője, valamint Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője pedig az önkormányzat elismerő oklevelében részesül.

A kitüntetéseket az Újpesti Városnapok rendezvényen, pénteken 17 órakor a IV. kerületi városháza dísztermében adják át.

A londoni olimpia után az aranyérmes Berki Krisztián tornászt és Dombi Rudolf kajakozót avatták Újpest díszpolgárává, illetve Karakas Hedvig ötödik helyezett cselgáncsozó kapta meg az önkormányzat elismerő oklevelét.

Exit mobile version