Mégsem kerül szabadlábra Bene László, a skálás gyilkos

MTI | 2016. Szeptember 07.
Márciusban röppent fel a hír, hogy feltételesen szabadlábra kerülhet Bene László, a húsz évvel ezelőtti budai Skálánál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik elkövetője.

Márciusban döntött úgy a korábban eljáró büntetés-végrehajtási bíró, hogy Bene Lászlót az életfogytig tartó fegyházbüntetésből nem jogerősen feltételes szabadságra bocsátja. Az egész ország felkapta a fejét, hogy a húsz évvel ezelőtti budai Skálánál elkövetett pénzszállítórablás és gyilkosság elkövetője újra szabadlábra kerülhet. Az életfogytiglani büntetésüket töltő rabokat minden évben értékelik, és büntetés-végrehajtási bíróság dönt a büntetésük esetleges enyhítésről.

Bene László huszonkét éve van börtönben, társa, Donászi Aladár húsz éve öngyilkos lett

Bene László nem kerül szabadlábra

A másodfokon eljáró bíróság a korábbi büntetés-végrehajtási bírói döntést megsemmisítette. A megismételt elsőfokú eljáráson a bíróság mérlegelte az elítélt meghallgatásán előadottakat, a büntetés-végrehajtási intézetnek a feltételes szabadságra bocsátást nem javasló előterjesztését, valamint a komplex, igazságügyi pszichológus bevonásával készült szakértői véleményt is, miszerint még fennáll a bűnismétlés veszélye. 

A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság rendelkezett arról, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2017-ben újra megvizsgálja.

Exit mobile version