Megölte mozgássérült fiát, majd magával is végzett az anya

nlc | 2016. Szeptember 12.
Mindenkit megdöbbentett Pusztaföldváron, amikor otthonában holtan találták anyát és fiát. Az indok még nem egyértelmű, vajon miért végzett előbb mozgássérült fiával, majd önmagával az asszony. A találgatások szerint nem bírta már a sérült gyermek gondozásával járó terheket.

Szeptember 7-én, szerdán Pusztaföldvár egyik családi házában holtan találtak egy anyára és fiára. Egyikük sem természetes halált halt, a férfi gyilkosság áldozata lett, az asszony halálát önkezűség okozta. Sokan próbálják megérteni, mi történhetett a látszólag békességben élő családban.

A 63 éves anya, Edit négy gyermekét nevelte fel. Az első házasságából született 40 éves fiával, Szilárddal és második férjével éltek a pusztaföldvári családi házban. Editet a tragédia napján kora reggel még látták a helyi kisboltban, ahol szokása szerint kenyeret és péksüteményt vásárolt, semmi furcsa nem látszott rajta. Néhány órával később felakasztotta magát.

A fiút késsel gyilkolták meg. Arról, hogy valaki más is részt vett volna a bűncselekményben, nem tudni. A rendőrség még vizsgálja a lehetséges változatot, hogy Edit ölte meg a fiát, aztán öngyilkosságot követett el. Arról nem tudni, hogy az anya búcsúlevelet hagyott volna, de talán köze lehet a történtekhez annak, hogy a meggyilkolt fiú fogyatékkal élt, és az anya az ápolás nehézségeibe fáradt bele, végzetesen.

Az sem zárható ki egyértelműen, hogy Edit indoka a féltés lehetett. Az egyik szomszéd úgy tudja, az asszony komoly betegségben szenvedett, és talán attól rettegett, halála után senki nem gondoskodik fogyatékkal élő fiáról. A nyomozóknak még azt is ki kell deríteniük, vajon nem a fiú kérte édesanyját, könnyítsen rajta, és segítse őt a halálba, Edit pedig inkább öngyilkosságot követett el, mintsem felelnie kelljen tettéért a nyilvánosság és persze a saját lelkiismerete előtt.

Bárhogyan is történt, a családi tragédia különösen megrázó.

(Híradó)

Exit mobile version