Aljasan rászedtek egy hiszékeny nőt

nlc | 2016. Szeptember 28.
Durván rászedte egyik mentálisan labilis ismerősét egy huszonkét éves férfi Lentiben. Két hónap alatt több mint négymillió forintot csalt ki tőle különböző indokkal.

Kihasználta mentálisan labilis nőismerősének hiszékenységét a huszonkét éves H. Zoltán, és két hónap alatt több részletben több mint négymillió forintot kért kölcsön tőle. 

Először kicsiben kezdte. Édesapjával együtt állított be a nőhöz, hatvanezer forintot kérve a ház áramszámlájára, azt ígérve, hogy majd több részletben fizeti vissza. Pár nap múlva egyedül tért vissza és a ház eladása miatt fogadott értékbecslő díjára kért nyolcvanezer forintot, amit a nő szintén odaadott neki. Ekkor jött rá, hogy igen könnyen elszedheti a nő pénzét, és ezután nem volt megállás.

Szinte naponta felkereste és a házzal kapcsolatos tartozásokra, ügyvédre kért és kapott is alkalmanként 50-500 ezer forintot. Hogy hihetőbbé tegye a családi ház eladásának meséjét, egy ismerősével felhívatta az áldozatot, aki eljátszotta a leendő, nehéz helyzetben lévő házvásárló szerepét.

A mentálisan labilis nő felmondta a megtakarításait, és banki hitelt is felvett, hogy segíteni tudja H. Zoltán házeladását, aki busás haszonnal kecsegtette őt a sikeres üzlet megkötése után. A végén persze egyre nagyobb összegeket kért el, a legutolsó tétel 1,1 millió forint volt, amit a megyeszékhelyi bankban lekötött megtakarítását felszámolva fizetett ki a nő. Viszont itt már nagyon sürgette a pénz átadását a csaló, ami gyanússá vált a nőnek is. Mikor megkérdezte, hogy melyik bankban kötik az üzletet, Zoltán kitérő választ adott. Ez már elég volt ahhoz, hogy feljelentést tett a rendőrségen.

H. Zoltán ellen, aki 4,4 millió forinttal rövidítette meg áldozatát, folytatólagosan, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség.

(zaol)

Exit mobile version