Árverésen kívül adta el a NAV a recski idősotthont

nlc | 2016. December 19.
Eredetileg úgy volt, hogy árverésen értékesíti a NAV a recski Gesztenyés Idősek Otthonát, ám a karácsonyra kiírt aukció előtt a hatóság élt jogszabály adta lehetőségével, és árverésen kívül adta el az ingatlant.

A recski idősek otthonát üzemeletető cég több mint 80 millió forintos tartozása miatt árverezte volna el a NAV, ám pár nappal a december 26-ára kiírt elektronikus árverés előtt levette a kikiáltási tételek közül a 38 szobás, 1615 négyzetméteres ingatlant, amire 24 millió forintos licitösszegről kezdhettek volna licitálni a leendő tulajdonosok. Azt nem tudni, ki lett az új tulajdonos, és mennyiért cserélt gazdát az épület, ám a jogszabályok szerint bizonyos feltételek mellett a “végrehajtó az ingatlant az adós által megjelölt személynek az adós által megállapított becsértéken adja el”.

Az eladás tényét a NAV a 24.hu-nak megerősítette, de más információt  a törvényi szabályozás miatt nem adott.

Az idősotthon közel negyven lakóját eddig azzal nyugtatták, hogy mivel hét évre aláírt és kifizetett szerződésük van, így őket a tulajdonosváltás nem érinti, maradhatnak az épületben. A NAV korábbi hirdetménye szerint az ingatlan nem beköltözhető, és az új tulajdonos az elkövetkező hét évben kizárólag az ingatlan állagmegőrzését végezheti el. 

heol.hu

Exit mobile version