Olcsóbb lehet a tejföl és túró is

MTI/NLCafé | 2017. Január 03.
Hétfő óta olcsóbban vásárolhatunk tojást, tejet, baromfihúst. Máris újabb tejtermékek, mint a tejföl és a túró, valamint a sertésbelsőségek áfáját is csökkenti szeretnék, így a nem túl távoli jövőben még olcsóbban szerezhetjük be az alapvető élelmiszereket.

Az újabb áfacsökkentés lehetőségéről a Magyar Időknek számolt be a Földművelésügyi Minisztérium. A tejterméktanács az 5 százalékos áfakulcs bevezetését a tejföl és a túró esetében már novemberben kezdeményezte. Az ígéretek szerint 2018-tól valóban olcsóbbak lehetnek ezek a tejtermékek is.

A januári áfacsökkentésből származó megtakarítást a boltok nem nyelik le, azt teljes mértékben átadják a vásárlóknak, így a tojást, a baromfihúst és a tejet máris olcsóbban kínálják. A kisboltokat tömörítő Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint a kisebb üzletekben is azonnal csökkentek az árak.

A Baromfi Terméktanács pedig azt hangsúlyozta, az áfacsökkentés nemcsak a fogyasztók, hanem a tojás- és baromfiágazat számára is rendkívül kedvező az intézkedés. Az alacsonyabb forgalmi adót nem éri meg elcsalni, az adó megfizetésével pedig egyre több más termék fogyasztói ára is csökkenhet.

Exit mobile version