56 ezer nyugdíjashoz nem jutott még el az Erzsébet-utalvány

nlc | 2017. Január 09.
Jövő héttől újra megpróbálják kézbesíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványokat. Aki nem kapta meg, január végéig szólhat.

Bár a kormány azt ígérte, hogy karácsonyig, de legkésőbb december végéig minden magyar nyugdíjas megkapja a tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt, 56 ezren még a mai napig sem jutottak hozzá – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda úgy tájékoztatta a lapot, hogy a belföldön élő jogosultak 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt, illetve január 15-e után a Magyar Posta ismét megkísérli a kézbesítést, január végéig pedig bárki jelezheti, ha ő is jogosult az ellátásra.

A Magyar Posta december 31-én közölte az állami hírügynökséggel, hogy “a vállalt határidő előtt” kézbesítették a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. Arról ugyanakkor nem volt adat, hogy hányan nem tudták átvenni a szelvényeket például azért, mert nem tartózkodtak otthon. Az ő utalványaikat az adott címhez tartozó letéti postára vitték, az átvételre pedig tíz munkanapot kaptak az érintettek. Egyes postákon az utalványok átvételére szolgáló ablakokat is nyitottak az ügyfeleknek. 

Exit mobile version