Visszakérte az adóját, mert nem arra fordítják, amire kéne

nlc | 2017. Január 24.
A 41 éves Szentesi Kálmán levelet írt az adóhatóságnak. Eddig valójában átlagosnak tűnik a történet, hiszen sokan fordulnak levélben a NAV-hoz. Szentesi ugyanakkor azt kifogásolta, hogy a befizetett adóját az állam nem arra fordítja, amire szerinte kéne, ezért visszakéri az összeget. Vajon hogyan reagált a szokatlan megkeresésre a NAV? Kiderül ez is.

Szentesi Kálmán azt nehezményezi, az állam a munkabéréből levont adót nem megfelelően használja. Mivel az egészségügyi ellátásra továbbra is igényt tart, az erre a jogcímre beszedett összeget nem kérte vissza, minden mást viszont igen.

A férfi úgy gondolja, az általa befizetett adó “részben vagy egészben” elveszítette közpénz jellegét. Nem arra használják, amire szükséges lenne. A 444.hu megkereste a levelet író Szentesi Kálmánt, aki azt mondta, levelének legfontosabb üzenete“hogy fogjuk már fel, ez a pénz a miénk”

A férfinál akkor telt be a pohár, amikor szeptemberben éjjel mentőt hívott barátnőjéhez, az ügyeletes ugyanakkor azt javasolta, vegyen be a lány még egy fájdalomcsillapítót. Akkora volt ugyanis a mentők forgalma, hogy nem tudott egyetlen kocsit sem kiküldeni. A barátnőt másnap perforált vakbéllel műtötték. Ekkor gondolkodott el azon, vajon mire fordítják az évi másfél millió forintos adóját. 

A férfi benyújtotta a hivatalnak az adóbevallását, amelyben jelezte, visszaigényli a befizetett adót. A NAV válaszlevelében 408 ezer forintos bírsággal sújtotta “jogosulatlan igénylésre” hivatkozva. A férfi újabb levélben jelezte, adóját munkáltatója levonta és befizette, ő mindössze bevallásában azt jelezte, nem elégedett azzal, ahogyan a pénzét felhasználják.

Újabb levelében az adóhatóság érdemi választ nem küldött, ugyanakkor jelezték, vizsgálatot indítanak egy korábbi adóbevallása miatt. Szentesi Kálmán, hogy igazát érvényesítse, hajlandó bíróság elé állni.

Exit mobile version