Hetvenmilliárdos útszakasz épül Cegléd és Üllő között

nlc | 2017. Április 28.
Csaknem negyvenöt kilométeren, két fázisban épül meg az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd között összesen 72 milliárd forintért, amelynek ma tették le az alapkövét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alapkőletételnél Üllőn azt mondta, hogy a kormány a hazai közúthálózat fejlesztésére és állapotjavítására az elmúlt évek során mintegy 2500 milliárd forintot fordított, melynek köszönhetően a jelenlegi 1450 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi úthálózat 2022-ig további több mint 900 kilométerrel bővül majd.

Az Üllő és Cegléd között szakasz két részletben készül el 2019 őszére. Üllő és Albertirsa, valamint Albertirsa–Cegléd között épül majd meg az új 2×2 sávos út, amelyet később autópályává lehet fejleszteni. Az első körben a kivitelezés szerződéses összege 52,1 milliárd forint, forrását az állam biztosítja. A kivitelező a DUNA ASZFALT Kft. és az EuroAszfalt Kft. A második szakasz megépítésére szintén az állam ad pénzt, 20,5 milliárd forintot, a kivitelező ez esetben a Colas Út Zrt., Colas Hungária Zrt. és a Colas Közlekedésépítő Kft. lesz.

Exit mobile version