Vigyázat, újfajta telefonos csalás terjed!

nlc | 2017. Május 09.
Balassagyarmat és Salgótarján környékén új típusú telefonos csalásokról érkezett bejelentés.

Az elmúlt napokban Nógrád megye több településén lakó sértetteket hívott fel ismeretlen személy, aki telefonszolgáltató munkatársaként mutatkozott be. A csaló a sértettekkel elhitette, hogy akkor juthat nagy összegű nyereményéhez, ha egy bizonyos összeget ATM-en valamilyen kódszámra átutal. A gyanútlan áldozat így az összeggel feltölti az elkövető telefonját, de természetesen nyereményt a sértettek nem kapnak.

Az is előfordult, hogy az elkövetők hivatali dolgozónak adják ki magukat, és közlik a sértettel, hogy adótúlfizetés, illetve nyugdíjrendezés során egy összeget akarnak a számlájukra utalni. Ehhez kérik, hogy bankszámlájuk vagy bankkártyájuk adatait, PIN-kódját adják meg. Ezt követően a számláról megpróbálnak nagyobb összeget levenni, mielőtt a sértett észrevenné, hogy csalás áldozata lett. 

Ez is érdekelhet Megnézem

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a mobiltelefon szolgáltatók nem folytatnak a fentiekben leírt nyereményjátékot, és soha ne adják meg bankszámla, illetve bankkártyájuk azonosítóját ismeretlen személyeknek.

Exit mobile version