Megúszhatja a kislányt elhívni akaró “csuklyás férfi”

nlc | 2017. Június 02.
Nem indított eljárást a rendőrség az ellen a férfi ellen, akit csütörtökön vittek be egy bejelentést követően Budapesten egy általános iskolából.

A  történeti tényállás nem támasztotta alá a bűncselekmény megalapozott gyanúját, így a csuklyás férfi néven elhíresült illetőt nem hallgatta ki gyanúsítottként Budapesti Rendőr-főkapitányság – közölték a 24.hu-val.

A kapucnis felsőt viselő férfi egy gyereket szólított meg az iskolában, azonban ezzel bűncselekményt nem valósított meg – közölte a rendőrség. A 24.hu úgy tudja, a férfi

azt mondta az egyik kislánynak, hogy “jó lenne neked nálam”.

A 12.kerulet.ittlakunk.hu számolt be arról csütörtökön egy olvasói levélre hivatkozva, hogy egy csuklyás alak szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról. Azt írták, a férfi elmenekült, mert a gyereket nem sikerült rávennie, hogy vele tartson. A Kós-iskolában nem adtak tájékoztatást, a hivatali útra hivatkozva a Közép-Budai Tankerületi Központhoz irányították a lap munkatársát.  Egy szülő viszont állította: az iskolavezetés körültekintően értesítette a családokat a szerda délben történtekről.

A 24.hu-nak egy szülő azt mondta, aggasztja őket, hogy az iskola mindhárom bejárata nyitva van, de ezekre egyetlen portás jut. A gyerekek két épület között ingáznak, átjárnak a szomszédos zeneiskolába,

miközben illetéktelenek is bejuthatnak az intézménybe.

Néhány héttel ezelőtt egy alsós diák “meglógott”, ezután zárni kezdték a hátsó kaput, de emiatt valaki panaszt tett a katasztrófavédelemnél, mert az a kijelölt menekülési útvonal, amelyet nem lehet elvágni a lezárással. Vagyis most ismét nyitva áll.

A szülők egy csoportja – miután a kisdiák “megszökött” –  levelet írt az illetékes tankerületi központnak,  tegyenek valamit, hogy ez a helyzet megoldódjon. Bár a hatóságok igyekeztek megnyugtatni őket, hogy mindent megtesznek a gyerekek biztonsága érdekében, és a kérdést is próbálják körültekintően rendezni, a jogszabályok alapján az iskolavezetéshez irányították őket.

Exit mobile version