Felére csökkentené ételpazarlását az IKEA

nlc | 2017. Június 21.
A bútoráruházlánc 2020 közepére szeretné a mostani felére csökkenteni a kidobott étel mennyiségét.

Az IKEA nemcsak a világ vezető bútoráruházlánca, de gyorsétterem-hálózatként is ott van a nagyok között. Így viszont abban is fontos felelőssége van, hogy fellépjen az értelmetlen ételpazarlás ellen, amiben amúgy eléggé sáros: állítólag naponta 300 kilónyi ételt pazarolnak el minden egyes IKEA-étteremben. Ez kábé 43 000 tonnányi kidobott ételt jelent évente.

 

Az IKEA ezért azt szeretné, ha három év alatt, 2020 közepére sikerülne a felére csökkenteni ezt a mennyiséget. Ez egyébként nemcsak etikai okokból fontos, hanem gazdasági szempontból is, sőt még a környezetvédelmet is segíti, ha megpróbálunk kevesebbet pazarolni.

 

HuffingtonPost

Exit mobile version