“Nem erőszak, ha a másik eszméletlen” – ez az ember nyitja meg a FINA vizes vb-jét

Horowitz Katalin | 2017. Július 13.
Az országban uralkodó közállapotoknak tulajdonképpen nem is lehetett volna találóbb szimbólumot találni, mint a FINA-világbajnokság nyitóünnepségének újdonsült fellépőjét.

Ha humoromnál lennék, bizonyára azzal indítanám ezt a cikket, hogy a FINA vizes vb megnyitójának a fényét nem emeli Sandé, a skót énekesnő ugyanis még múlt héten lemondta a fellépést. Ez kellemetlen a szervezőknek – bár szomorú, hogy azt nem érzik felháborítónak, hogy a két éve még 24,7 milliárd forintnak mondott rendezési költség ma már bőven felülről súrolja a 130 milliárdot. Tényleg csak az összehasonlítás kedvéért, épp mai hír, hogy Mexikó végül azért lépett vissza a szervezéstől, mert ők már a – saját számításuk szerint – 27 milliárd forintra rúgó költséget is soknak gondolták.

Emeli Sandé jobban járt, mint a FINA vizes vb nézői… (Fotó: Getty Images)

De vissza az eredeti gondolathoz: Emeli Sandé visszalépése után nyilván (?) kellett találni valakit, aki méltó módon meg tudja nyitni a vizes vb-t. Év elején még a Rolling Stones fellépéséről lázálmodtak, én meg már akkor sem értettem, hogy ha olyan fene büszkék vagyunk erre a hihetetlenül erős országunkra, akkor miért nem egy nagy formátumú magyar előadóművészt taszigálunk ki az egész bolygó színe elé.

Magyar megnyitóra magyar sztárt! Ja, mégsem…

Ja igen, mert Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. – tetszik érteni, non-profit, muhaha – ügyvezetője azt bírta mondani, hogy “a látványosnak és színvonalasnak ígérkező nyári magyarországi eseményt a becslések szerint csaknem hatmilliárdan fogják látni”. Persze, ha ilyen becslésekkel dolgoznak, érthető a költségek elszállása: a Reuters annak idején úgy kalkulált, hogy a sokáig a világ legnézettebb tévés eseményének számító, 2008-as pekingi olimpia megnyitóját egymilliárd ember nézte. Ez meg itt egy úszóverseny…

Szóval ha már olyan eszméletlenül meg vagyunk elégedve magunkkal, miért nem egy magyar sztárt küldünk ki a hatmilliárd (nehéz röhögés nélkül leírni) néző elé? Netán a szervezők azt gondolják, hogy akkor kevesebben lennének kíváncsiak a nívós eseményre? Már a feltételezés is sértő!

Na de, félre az élcelődéssel, virtigli nemzetközi sztár kell ide, hát nosza, kerítsünk egyet. Mint azt testvérlapunk, a 24.hu megírta, szerencsés véletlen, hogy éppen a környéken járt Cee Lo Green, a kétezres évek közepén aktív slágergyár, a Gnarls Barkley egyik fele. Attól most tekintsünk el, hogy az énekes-producer egyébként a Gumball 3000 nevű suttyóparádén vett részt (nehéz máshogy nevezni azt, amikor milliárdoscsemeték százmilliós autókkal közúton versenyeznek, veszélyeztetve a forgalomban részt vevő hétköznapi embereket), pont itt járt, kapóra jött, Grammy-díja is van egy pár, hát nosza, színpadra vele!

Cee Lo Green lehet a FINA vizes vb legszomorúbb szimbóluma (Fotó: Getty Images)

Nem tudom, hogy ki döntött Cee Lo Green szerződtetéséről, mindenesetre itt és most szívesen felajánlok az illetőnek egy ingyenes Google-továbbképzést. Nem kell sokat tenni, csupán a keresőbe elkezdeni beírni az énekes nevét, és a találatok között viszonylag hamar két dolog is megjelenik. Az első a rendkívül költői FUCK YOU című szám, amely Cee Lo egyik legnépszerűbb nótája, a hivatalos videó nézettsége 88 millió felett jár a YouTube-on. Kíváncsi vagyok, az ünnepélyes megnyitón felcsendülnek-e a taktusok, hogy világszerte – hatmilliárd, ugyebár – anyukák és apukák kínos feszengések közepette magyarázhassák a gyerekeiknek, hogy miről is énekel a bácsi. Jelzem, arról egyébként, hogy az excsaja egy ribanc, mert az új pasijának több pénze van, mint Cee Lo Greennek…elegáns, na.

A másik dolog, amit viszont igen hamar kidob a Google, az nem más, mint hogy Cee Lo Greennek 2012-ben volt egy elég csúnya ügye. Egy nő ugyanis azzal vádolta meg, hogy drogot kevert az italába, majd ezek után megerőszakolta. Cee Lo Green és a nő egy Los Angeles-i étteremben vacsoráztak, azonban a nő az első ital után nem emlékszik semmire, a legközelebbi emléke az, hogy meztelenül ébred az énekes szállodai szobájában.

Bár a nemi erőszak vádja bizonyítékok hiányában nem állt meg, azt azonban Green elismerte, hogy volt nála drog, ráadásul a bíróság egészen pontosan azért ítélte el, mert tiltott szert juttatott más ember szervezetébe.

Annyi tehát már bizonyos, hogy a FINA vizes vb-jének megnyitóján egy drogügyekért elítélt ember lesz a fő attrakció. Mindezt egyébként abban az országban, ahol kétfurgonnyi rendőr vonul ki bezárni az Aurórát, ahol talán három füves cigit is találtak, illetve a sclerosis multiplex tüneteinek az enyhítése miatt füvező szerencsétlent is csuklóztatnak ugyanezért.

“Ha megerőszakoltak, arra emlékszel…”

A legsúlyosabb dolog azonban mégsem ez, hanem az, amivel Cee Lo Green kommentálni tudta a 2012-es esetet. A tárgyalás után ugyanis ez az emberi gennygóc három dolgot írt ki Twitter-csatornájára – amik miatt később az egész Twitter-fiókját kitörölte.

Az első kijelentés úgy hangzott: “Azok a nők, akiket igazából megerőszakoltak, EMLÉKEZNEK!!!”, illetve azt is mondta, hogy ha valaki nincs magánál, akkor nincsenek is tudatosan együtt a másik féllel, ezért megint csak nem számít erőszaknak a dolog.

“Azok a nők, akiket megerőszakoltak, EMLÉKEZNEK” – kikezdhetetlen érvelés…

Ha ez nem lenne még elég felháborító, Cee Lo Green a következő érvet is bedobta: ha betörnek egy otthonba, ott üvegszilánkokat találunk, vagyis ha a nemi erőszaknak nincs nyoma, akkor az nem is történt meg.

Ha egy nemi erőszaknak nincs nyoma, az meg sem történt – gratulálunk Cee Lo Greennek…

Mindehhez tényleg csak gratulálni lehet a FINA vizes vb magyar szervezőinek, igazán kiváló embert találtak a rettenetes milliárdokból megrendezett világbajnokságnak. Cee Lo Green ezzel egy dolgot ért el: kínosabb szimbólumává vált ennek az egész parádénak, mint az istentelenül túlárazott, plázaparkolót idéző, ocsmány Duna Aréna.

Én azért nem lennék nyugodt a szervezők helyében, Cee Lo Greennek ugyanis nem egy olyan esete volt már, amikor egy előre leegyeztetett fellépésen egyszerűen meg sem jelent, vagy ha igen, akkor is jelentős késéssel. Mindenesetre a “művész úrnak” és mindenkinek, aki rábólintott a fellépésére, ezúton küldeném saját nótáját.

Exit mobile version