A miniszoknyája miatt keresi a szaúdi erkölcsrendőrség

nlc | 2017. Július 18.
Bátor volt vagy vakmerő az a szaúdi nő, aki miniszoknyában és ujjatlan felsőben merészkedett ki a házból – erősen megosztja a kérdés az arab monarchiában a közvéleményt, ám a rendőrség számára az eset nyilvánvalóan nem kérdéses. Letartóztatási parancsot adtak ki a nő ellen.

Egy szaúdi blogger feltett magáról egy videót Snapchatre, amelyen miniszoknyában és ujjatlan, a hasat szabadon hagyó felsőben sétál egy Rijádtól északra lévő műemlék-erődben. A videó hatalmas port kavart az interneten, voltak, akik a Szaúd-Arábiában élő nőt méltatták a bátorságáért és azért, hogy kiáll a személyes szabadságáért (aki ráadásul nem sokkal öltözött merészebben, mint a nemrég a közel-keleti országba látogatást tett Melania Trump). Mások viszont a büntetését követelték, hiszen az illető megsértette a monarchia törvényeit, meg egyébként is miféle liberális, elfajult világhoz vezethet az efféle viselkedés…

Emberjogi aktivisták véleménye ide, konzervatív kommentelők véleménye oda: a szaúd-arábiai királyi erkölcsrendőrség, az Erény Előmozdításáért és az Erkölcstelenség Megelőzéséért Felelős Bizottság számára egyáltalán nem kérdés, hogy kell kezelni ezt a kis miniszoknyás incidenst. Kevesebb mint 24 órával a videó megjelenése után az erkölcsrendőrség már Twitteren jelezte is, hogy nyomoznak az üggyel kapcsolatban. Az ismert bloggerként dolgozó nő ellen letartóztatási parancsot adtak ki.

 

Exit mobile version