Ez történik ma, Julie Andrews szülinapján

nlc | 2017. Október 01.
Budapesten vasárnap reggel 06:43-kor kel fel a Nap, és 18:28-kor nyugszik. Julie Andrews szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. X. 1.

Ezen a napon:

1887-ben megnyílik Budapest első villamosvonala a Nyugati pályaudvar és a Király utca között, ezzel Magyarországon is megjelenik a villamosított közúti vasút. 1935-ben Julie Andrews szülinapja. 1946-ban Nagy-Britanniában megalapították a Mensát, a magas IQ-val rendelkező emberek nemzetközi szervezetét. 1958-ban a NASA létrehozása. 1988-ban Mihail Gorbacsovot, az SZKP főtitkárát a Legfelső Tanács államfővé választja, ezzel a Szovjetunió állami és pártvezetése egyetlen ember kezébe kerül.

A nap mottója:

Az építészet társadalmi művészet: koordinálja a különböző specialistákat.

Breuer Marcell

Névnap:

Október elseje Malvin, Bazsó, Diké, Euridiké, Ludovika, Malvina, Remig, Rémus, Teréz, Terézia, Terka és Tessza napja.               

Október elsején született:

Som Lajos zenész, Julie Andrews színésznő, Philippe Noiret színész, Jimmy Carter, az USA 39. elnöke és Walter Matthau filmszínész.

Időjárás:

Derült és erősebben felhős időszakok, illetve területek váltakoznak. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 10 fok között alakul, de a derült, fagyra érzékeny tájakon ennél hűvösebb lesz, talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Exit mobile version