Hány éves korban van vége a szexnek?

Bakóczy Szilvia | 2017. November 06.
A huszonévesek sokkal jobban félnek az öregedéstől, mint a nyugdíjasok, az idősek viszont többet mozognak, és több időt töltenek számítógépes játékokkal is. Számos meglepő eredménye lett egy idősödésről szóló friss kutatásnak.

Hogyan gondolkodnak a különböző generációk az idősödésről? Mennyire látják magukat idősnek a fiatalok, középkorúak, illetve maguk az idősek? Melyik az a kor, amelyik után az emberek többsége szerint már nincs szex? Egy sor kérdés foglalkoztatta eddig is a kutatókat a témában, de csak nemrég mentek ezeknek utána.

 

A McCannWorldgroup időskorról, idősödésről szóló globális kutatása, a „TruthAboutAge” jelenleg a legátfogóbb kutatás a témában. A felmérést 36 országban végezték (beleértve Magyarországot), 24 000 fő megkérdezésével.

„Egyre gyorsuló ütemben növekszik az idősek aránya, mégsem rendelkeztünk korábban elegendő adattal arról, hogyan változik az emberek gondolkodása az életük előrehaladtával” – mondta el a hazai sajtótájékoztatón Marina Niks, a McCann Budapest stratégiai igazgatója.

Az igazgató szerint a kutatás egyik legfontosabb eredménye, hogy kiderült: az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól. A huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek.

A legérdekesebb megállapítások:

Így gondolkodunk az idősödésről mi, magyarok:

Exit mobile version