Fittnek és kiegyensúlyozottnak lenni az igazi! (x)

hirdetés | 2017. November 27.

Óvodás, talán még kisiskolás korban is zömmel szerepel az étrendben a tízórai és az uzsonna. Sokan emlékeznek a napközis, nagy műanyag kosarakban előre kiporciózott zsemlékre, esetleg almára, amiből lehetett venni, meg persze ott is lehetett hagyni, aki nem kérte. Aztán valamikor a felső tagozatba lépés, a kiskamaszkor tájékán kikopnak a kis étkezések az ember étrendjéből, felnőttkorban pedig szinte már nincs is olyan, aki tartaná a napi ötszöri étkezést, hacsak nincs rákényszerülve valamilyen speciális diéta miatt.

Márpedig a helyes táplálkozáshoz a változatosság mellett a rendszeresség is hozzátartozik. A reggeli, ebéd, vacsora közé beiktatott tízórai és uzsonna egyenletessé teszi a vércukorszintünket, és megakadályozza azt is, hogy a következő főétkezésig túlzottan megéhezzünk, ezért többet együnk a kelleténél. A kis étkezések tehát a táplálkozásban beállítják a finom egyensúlyt, amivel elejét lehet venni az éhségből fakadó túlkapásoknak, a túlzott kalóriabevitelnek és a nassolásnak. A tízórai vagy az uzsonna kiváló alkalom arra, hogy értékes tápanyagokban gazdag élelmiszereket, zöldségfélét, gyümölcsöt vagy teljes értékű gabonát fogyasszunk, és persze beleférhet egy kis tejes vagy gyümölcsös finomság is.


A kis étkezésekre ehetünk például egy Túró Rudit, az egészségtudatosabbak vagy az alakjukra jobban ügyelők most már választhatják a joghurtos bevonatú Fitt Pöttyöst is, amely 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a többi hasonló termék.  A friss túróból készült Fitt már csak azért is része lehet a kiegyensúlyozott étrendnek, mert a natúr ízű mellett a málnás-müzlis és az almás-müzlis változat gabonafélét is tartalmaz, ráadásul gluténmentesen, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A Fitt Pöttyös Túró Rudi persze mindenekelőtt remek fehérjeforrás, hiszen a túrós desszert energiaértékének legalább 12%-át a fehérje adja, épp ezért hasznosan járulhat hozzá a csontozat és az izomtömeg fenntartásához. Így nemcsak tízóraira vagy uzsonnára, hanem sportolás utáni fehérjepótlásként is bekaphatunk egyet, hogy mielőbb és ráadásul „finoman” visszanyerjük az egyensúlyi állapotunkat.

Exit mobile version